Volg ons twitter linkedin Youtube RSS

Life Sciences & Health

De vraag naar life sciences & health producten groeit. Een gevolg van veranderende levenspatronen en levensverwachtingen, bepaalde ziekten die steeds vaker voorkomen en onderzoek dat technologische innovaties mogelijk maakt. Ook de nieuwe zorgeconomie vraagt om nieuwe oplossingen en toepassingen. Daarnaast behoort de medische sector, door sterke vergrijzing en welvaartsgroei, tot de grootste groeimarkten van de toekomst. Ook in het kader van werkgelegenheid is life sciences een belangrijke sector.

Zorginnovaties
Innoveren in zorgproducten en diensten is belangrijk om structurele zorgproblemen op te lossen en levenskwaliteit te verhogen. Belangrijk thema voor life sciences is ‘gezond ouder worden’. Daarmee gepaard gaat de maatschappelijke uitdaging om kwaliteitsvolle gezondheidszorg ook in de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden.
Op het gebied van onderzoek voor zorginnovaties is Nederland wereldwijd koploper. Brabant is rijk aan specifieke kennis op het gebied van life science & health, zoals drug development en high tech Brainport toepassingen, en daarmee een belangrijk ontwikkelgebied om die positie te behouden.

De rol van de BOM
Het toepassen van zorginnovaties en het omzetten van kennis in nieuwe medicijnen en technologieën vereist kapitaal, goede contacten en netwerken.
BOM Business Development bouwt continue aan een life science, medtech en healthcare netwerk met bedrijven, zorgpartijen en zorginnovatoren, bijvoorbeeld op het Pivot Park of LifeTecZOne. Om te faciliteren in de zorgtransitie is het bovendien van belang de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten te versnellen. De BOM draagt daarin bij door investeringsopties te bieden voor MKB-bedrijven. Om vervolgens de acceptatie van die nieuwe producten en diensten in de zorgmarkt te versnellen, werkt de BOM in samenwerking met de provincie aan het versterken van relaties met de belangrijkste zorgverzekeraars en gemeentes.

Actueel

 
vorige   -   volgende
Agenda

Meer informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met:

 Ria  Hein Ria Hein
Programmamanager Life Tech
088-8311155
rhein@bom.nl

Uitgelicht