Volg ons twitter linkedin Youtube RSS

Maintenance

Maintenance gaat over het onderhoud van productiemiddelen, installaties en machines. Maintenance is belangrijk om veilig, duurzaam en betrouwbaar te produceren tegen de laagste kosten. Verduurzaming is cruciaal om de concurrentiekracht van de Nederlandse economie te behouden en versterken. Brabant speelt daarin een belangrijke rol, omdat het binnen Nederland de hoogste concentratie kapitaalintensieve maakindustrie heeft en veel bedrijvigheid op het gebied van (militaire) luchtvaart onderhoudt.

De visie van de BOM
In de onderhoudsindustrie zijn drie belangrijke stakeholders te definiëren; de makers van kapitaal intensieve goederen (OEM), de eigenaren (asset owners) en degenen die de machines onderhouden (service providers).
Om onderhoud zo efficiënt mogelijk te plannen en uit te voeren, maken deze partijen analyses om zo goed mogelijk te voorspellen wanneer welk onderhoud noodzakelijk is. Trends als ‘Internet of things’, ‘big data’, ‘datamining’ en het uitbreiden van het dienstenmodel versterken dit. Ook het gebruik van nieuwe onderhoudsvriendelijke materialen en het inzetten van (autonome) robots voor van inspectie en cleaning taken zijn belangrijke ontwikkelingen binnen de maintenance wereld. Dergelijke ontwikkelingen en innovatieve toepassingen zijn cruciaal om de positie van Brabant als onderhoudsindustrie in de toekomst te behouden en versterken.

De rol van de BOM
BOM Business Development stelt ondernemingen in staat hun visies op verduurzaming, maintenance en service te vertalen naar concrete bedrijfsactiviteiten. Speerpunten hierin zijn servitization, remote monitoring, sensor technology, smart repairs en remanufacturing. De BOM faciliteert in kapitaal, kunde, kennis en netwerk en legt daarbij het fundament voor samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheid, onderwijs- en onderzoekinstellingen. De vooruitzichten van Maintenance worden bovendien versterkt doordat de BOM organisatiebreed aanstuurt op cross-overs met overige topsectoren, HighTech en Logistics in het bijzonder. Dit alles leidt tot succesvolle marktintroducties, nieuwe bedrijven en/of business units bij en werkgelegenheid.

Actueel

 

Schrijf in voor tiende MKB Innovatie Top 100

Woensdag 15 april 2015

Bent u die innovatieve ondernemer uit het Midden-en Kleinbedrijf die verder wil groeien? Bent u die ondernemer met minimaal vier medewerkers en hebt u een innovatief product of dienst? Dan mag u dit evenement niet missen.

lees meer >

Bean Open Lab

Woensdag 01 april 2015

In het nieuwe Bean Open Lab in Eindhoven vinden bedrijfsleven, onderwijs en de culturele sector elkaar. Het is een initiatief van Greenhouse Group, Fontys Hogeschool ICT en STRP, met als doel: de regio een impuls geven door middel van kennisdeling.

lees meer >
vorige   -   volgende
Agenda

Meer informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met:

 Coen Sanderink Coen Sanderink
Projectmanager
088-8311185
csanderink@bom.nl

Uitgelicht