Volg ons twitter linkedin Youtube RSS

Mogelijkheden voor innovatieve starters

Voor de economische ontwikkeling van Noord-Brabant zijn starters erg waardevol. Deze ondernemers zorgen voor de meeste vernieuwingen en innovaties; impulsen die in het bedrijfsleven continu nodig zijn. Ook zorgen ze voor nieuwe werkgelegenheid. Een belangrijke doelgroep dus.

Starten betekent ook risico nemen. In Brabant zijn er verschillende initiatieven opgezet die zich volledig richten op de ondersteuning van innovatieve, startende ondernemers. De BOM ondersteunt dergelijke initiatieven graag.

Voor begeleiding, financiering en contacten met bedrijfsleven en onderwijsinstellingen kunnen innovatieve starters terecht bij de drie valorisatieprogramma’s in Brabant. Ondernemers uit West-Brabant kunnen terecht bij Starterslift, ondernemers uit Noordoost-Brabant bij Ondernemerslift+ en ondernemers uit Zuidoost-Brabant bij Bright Move.

Overzicht financieringsmogelijkheden Brabant
Een compleet overzicht van alle financieringsmogelijkheden in Brabant is te vinden op www.mkbfinancieringsgids.nl. Deze website bevat een uitgebreide financieringsdatabank. De eenvoudige zoekmachine geeft snel een compleet beeld van interessante financiers, fondsen en regelingen.

Algemene vragen: Kamer van Koophandel
Ondernemers die niet vallen onder de doelgroep ‘innovatief’ kunnen met hun vragen terecht bij de Kamer van Koophandel. Deze helpt startende ondernemers met bijvoorbeeld vragen over marketingvraagstukken of wet- en regelgeving.
www.kvk.nl