Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Agrisim werkt met big-data aan oplossing wereldvoedselprobleem.

Agrisim werkt met big-data aan oplossing wereldvoedselprobleem.

Startup Agrisim uit ‘s-Hertogenbosch gaat boeren in de hele wereld helpen bij het duurzaam vergroten van opbrengsten en inkomsten uit akker- en tuinbouw. Het bedrijf ontwikkelde hiervoor software die de beste gewaskeuze bepaalt voor de geselecteerde regio. De selectie gebeurt op basis van data over klimaat, bodem, gewas en potentieel inkomen. BOM Brabant Ventures, VisscherHolland en Bright Inspiration verstrekken groeikapitaal aan Agrisim om het platform verder te ontwikkelen en de dienst wereldwijd op de markt te brengen.

In grote delen van de wereld zijn de landbouwopbrengsten aanzienlijk lager dan in West-Europa en Noord-Amerika, dat is volgens Agrisim voor een groot deel te wijten aan de gewaskeuze. Ronald de Bruijn, co-founder en CEO: ‘Boeren kiezen vaak voor de gewassen die ze kennen. Soms worden ze al generaties lang in de regio verbouwd, terwijl de kosten niet meer opwegen tegen de baten. Het Agrisim platform maakt het mogelijk om uit zo’n 2.700 soorten groenten, fruit of bomen te kiezen die, gegeven de lokale omstandigheden, het meeste opleveren.’

De investering van BOM Brabant Ventures, VisscherHolland en Bright Inspiration is bedoeld om het platform verder te ontwikkelen, zodat ook de financiële opbrengsten van het alternatieve gewas kunnen worden voorspeld en kan worden geadviseerd over bemesting, multi-crop landbouw en farm management.

Bart van den Heuvel, Investment Analyst bij BOM Brabant Ventures: ‘Agrisim biedt boeren wereldwijd betaalbare en waardevolle oplossingen die helpen om opbrengsten te vergroten. Daarmee draagt het bedrijf bij aan het terugdringen van het wereldvoedselprobleem. Deze impact en het groeiperspectief maken dat wij Agrisim graag ondersteunen’. 

Agrisim heeft onlangs een overeenkomst gesloten met Handelsvereniging Amsterdam (HVA International BV) dat wereldwijd consultancydiensten levert op het gebied van landbouw. De dienstverlening van HVA International BV wordt uitgebreid met de nieuwe dienst van Agrisim. Daarnaast heeft Agrisim een samenwerkingsovereenkomst gesloten met SolarCreed, dat het nieuwe platform gaat gebruiken voor advies aan boeren en toeleveranciers in Nigeria.

Meer weten?