Terug naar actueel

AM-Flow haalt 4 miljoen dollar op voor automatisering van 3D printfabrieken

15 oktober 2020
5f886acde39da
  • AM-Flow, automatiseerder van 3D printfabrieken, heeft in een series-A investeringsronde 4 miljoen dollar opgehaald.
  • Het bedrijf, met vestigingen in Amsterdam en op de Brainport Industries Campus in Eindhoven, gaat de investering gebruiken voor de opschaling van haar AI-gebaseerde computer vision, motion en robotica-oplossingen.
  • Daarmee worden 3D-geprinte onderdelen met hoge snelheid en efficiëntie verwerkt.
  • De financieringsronde werd geleid door BOM Brabant Ventures.
  • Andere investeerders zijn Materialise en Midwest Prototyping, Innovatiefonds Noord-Holland, Miller Turner en DOEN Participaties.

“AM-Flow speelt een belangrijke rol bij de opbouw van het additive manufacturing-ecosysteem in Brainport Eindhoven”, zegt Senior Investment Manager Ilse Massart. "We zijn blij dat we kunnen bijdragen aan de ambitieuze groeiplannen van het bedrijf en dat we het managementteam kunnen helpen bij de internationale expansie".

AM-Flow kan als eerste ter wereld modulaire oplossingen leveren om 3D printfabrieken te automatiseren. Dat is nodig want de mogelijkheden en toepassingen van 3D-printen worden beperkt door de afwezigheid van geautomatiseerde productieprocessen.

De post-productie (identificatie, kwaliteitscontrole, transport en verpakking) is nog altijd mensenwerk. Dit maakt 3D- printtechnologie tot op heden inefficiënt en te duur voor grootschalige productielijnen. De software en hardware van AM-Flow brengt grootschalige productie van 3D-prints een stuk dichterbij.

5f8868492315b

Over AM-Flow

AM-FLOW is in 2018 begonnen als leverancier voor de additive manufacturing industrie en heeft snel wereldwijd een leidende positie opgebouwd op het gebied van 3D-printing post-processing en AM-fabrieksautomatisering. AM-Flow is gevestigd in Amsterdam (software ontwikkeling en AI) en Eindhoven (mechatronica, robotica en computer vision), waar het bedrijf ook een showroom heeft en met andere partijen bouwt aan het additive manufacturing ecosysteem in Brainport Eindhoven.

Het bedrijf is opgericht door Jochem van der Spek (Directeur R&D), Gideon May (CTO), Bas van Berkestijn, Alewijn Medendorp en Stefan Rink (CEO). Het managementteam is onlangs versterkt door Carlos Zwikker (CCO) en Pieter Dekkers (CFO).

De AM-Flow productielijn hardware automatiseert het 3D-printproces van begin tot eind en integreert via de AM-LOGIC-software met alle gangbare ERP / MES-systemen op de markt. Onderdelen kunnen hiermee door de gehele fabriek gevolgd en gemonitord worden.

AM-Flow combineert deskundige kennis van 3D-vormidentificatie, machine vision en kunstmatige intelligentie en is vandaag de dag de vertrouwde AM-partner voor workflow optimalisatie en automatisering bij mondiaal toonaangevende producenten in diverse markten, zoals de auto-industrie, gepersonaliseerde brillen, de medische wereld en 3D-print serviceproviders.

Launching customers: BMW, Shapeways, Midwest Prototyping, Oceanz, Marketiger en Materialise.

www.am-flow.com

Foto: Carlos Zwikker (l) en Stefan Rink.

Meer weten?

Imassart bom nl

Ilse Massart

Senior Investment Manager HTSM
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures