Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Amerikaanse beurs voor ‘must-have’ sneakers komt naar Eindhoven

Amerikaanse beurs voor ‘must-have’ sneakers komt naar Eindhoven

StockX, een nieuw platform voor het kopen en verkopen van bijzondere ‘must-have’ sneakers, streetwear, horloges en handtassen die soms voor duizenden euro’s van eigenaar verwisselen, komt naar Eindhoven. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf opent een logistiek centrum op industrieterrein De Run. Bij de keuze voor Eindhoven speelde de levendige ‘urban culture’ in de Brainport-regio een belangrijke rol.

StockX werd in 2015 opgericht als een verkoopplatform voor sneakers. Inmiddels kunnen ook kopers en verkopers van bijzondere streetwear, luxe horloges en handtassen terecht op de online marktplaats, waar jaarlijks voor één miljard dollar wordt verhandeld. Het bedrijf onderscheidt zich niet alleen door het grote aanbod, maar vooral door haar service. Alle items die via het platform worden verhandeld worden geleverd met een certificaat van echtheid. Geen overbodige luxe gezien de gigantische bedragen die soms worden neergeteld voor een uniek paar sneakers.

Olivier van Calster, verantwoordelijk voor de Europese uitbreiding van StockX: “Uitbreiding van onze logistieke centra is nodig om het groeiend aantal klanten in Europa beter te kunnen bedienen. Ons vijfde centrum in Europa wordt gevestigd in Eindhoven vanwege de centrale ligging en het logistieke netwerk.”

Urban culture

Ook de levendige urban culture speelde een rol bij de keuze voor de Brainport regio. Van Calster: ‘De komende maanden gaan we op zoek naar meer dan 100 nieuwe medewerkers. Een groot deel daarvan wordt ingezet om de kwaliteit en de authenticiteit te controleren van de items die via onze platformen worden verkocht. Als je dat goed wilt doen, dan moet je ook verstand hebben van streetwear en bijzondere sneakers. In de Brainport-regio lopen dus ook veel potentiele medewerkers rond die verstand hebben van sneakers en streetwear. Daar gaan we de komende maanden naar op zoek.”

Bij de keuze van StockX voor Eindhoven is nauw samengewerkt met Brainport Development, BOM Foreign Investments en de NFIA. "Samen hebben we het mogelijk gemaakt om StockX voor de regio Brainport Eindhoven te winnen”, zegt Maarten Brouwer, senior projectmanager bij BOM Foreign Investments. “De komende maanden gaan we StockX helpen bij het werven van nieuwe medewerkers. Samen met een aantal uitzend- en wervingsbureaus gaan we ervoor zorgen dat deze waardevolle nieuwe troef voor het Brabantse bedrijfsecosysteem tegen het einde van de zomer operationeel is", zo vervolgt Maarten Brouwer. 

De aftrap voor de werving vindt plaats tijdens een ‘meet & greet’ op donderdag 16 mei 2019 van 16:00 - 20:00 in Café Eindhoven, Vrijstraat 9 in Eindhoven.

Meer weten?