Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

BOM Brabant Ventures, August Ventures en topondernemers investeren €1,7 miljoen in Shypple

BOM Brabant Ventures, August Ventures en topondernemers investeren €1,7 miljoen in Shypple

De logistieke startup Shypple haalt in een tweede investeringsronde 1,7 miljoen euro op voor de verdere ontwikkeling van een online platform voor het verschepen van zeevracht. De investering wordt ingezet om de snelle groei en de uitbreiding van de dienstverlening van Shypple te financieren.

Het kapitaal is afkomstig van BOM Brabant Ventures, dat eerder betrokken was bij de vroege fase financiering, August Ventures en private investeerders. Onder meer Treatwell- en Just-Eat.com-oprichter Laurens Groenendijk en Fonq-oprichter Patrick Kerssemakers investeren in Shypple. Kerssemakers wordt daarbij ook adviseur.

“Shypple lost een probleem op dat veel importeurs en exporteurs zullen herkennen: zeevracht gaat vaak gemoeid met veel niet-transparante kostenposten en een niet inzichtelijk transportproces. Shypple lost dat probleem op met een slimme oplossing die mij doet denken aan het gemak van Booking.com”, aldus Patrick Kerssemakers.

Een groot deel van de kosten van het verschepen van goederen komt door de afhandeling en communicatie tussen verschillende partijen. Shypple maakt een einde aan de papierwinkel die daarbij ontstaat. De startup maakt de efficiëntste routes en prijzen inzichtelijk via een gebruiksvriendelijke webapplicatie. Het dashboard toont live de statussen van alle transporten. Shypple biedt verladers ook verschillende boeking-, planning- en communicatiemogelijkheden die zorgen voor meer zekerheid in het transportmanagement. Shypple verbindt wereldwijd zo’n 800 havens.

Nieuwe communicatie functie

“We bestaan nu twee jaar. In die tijd zijn we gegroeid van drie naar twintig medewerkers”, aldus Jarell Habets (26), oprichter van Shypple. “Onze snelle groei - maandelijks nemen we twee tot drie mensen aan - verklaar ik door de toenemende behoefte van bedrijven om supply chains inzichtelijk te maken. Hierdoor is het verschepen van vracht geen “black box” meer.”

 Een van de nieuwe applicaties van Shypple is een communicatiemiddel dat doet denken aan het populaire Slack. Habets: “Hier krijgen we veel positieve reacties op. Dankzij deze chat-functie op zending niveau kan er voor elke zending sneller en beter onderling samengewerkt worden. Soms zijn er wel acht mensen betrokken bij een zending: van de inkoopmanager, de logistiek-manager tot de opslag. Hiermee kunnen ze eindelijk efficiënt met elkaar communiceren.”

Over Shypple

Shypple is opgericht om de zee- en uiteindelijk ook de luchtvrachtmarkt transparant te maken. Daarmee wil het de wereldhandel voor meer mensen toegankelijk maken. Shypple is in 2016 opgericht door Jarell Habets. Shypple ging live aan het begin van 2017. Inmiddels werken er 20 mensen bij Shypple; maandelijks worden er 2 tot 3 vacatures bij het bedrijf ingevuld.

Over August Ventures

August Ventures is een Venture Capital (2.0) bedrijf dat is opgericht door oprichters van succesvolle ondernemingen zoals Treatwell, Just-Eat en Fonq. August Ventures heeft sinds de oprichting in 2017 al zeven investeringen gedaan. Het richt zich op directe investeringen in tech-gerelateerde bedrijven in hun groeifase, bedrijven die naast een investering ook actieve begeleiding zoeken en nieuwe initiatieven van succesvolle ondernemers die zich eerder hebben bewezen. 

Meer weten?