Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

BOM Brabant Ventures investeert € 2,5 miljoen in Intrinsic ID voor beveiliging Internet of Things

BOM Brabant Ventures investeert € 2,5 miljoen in Intrinsic ID voor beveiliging Internet of Things

BOM Brabant Ventures investeert € 2,5 miljoen in Intrinsic ID. Het bedrijf, gespecialiseerd in cybersecurity, gebruikt het kapitaal voor de doorontwikkeling en verdere commercialisatie van haar gepatenteerde SRAM PUF technologie. Hierbij wordt de unieke ‘vingerafdruk’ van een chip gebruikt om apparaten die in verbinding staan met het internet te beveiligen tegen cyberaanvallen. Al meer dan 150 miljoen chips zijn van deze oplossing voorzien.

Het aantal apparaten dat is verbonden met het internet groeit in rap tempo. Daarmee worden ook de beveiligingsproblemen steeds groter. Intrinsic ID maakt gebruik van kleine verschillen in de materiaaleigenschappen van chips om elk apparaat een unieke identiteit te geven. Op deze manier kunnen problemen zoals authenticatie- en datavervalsing worden voorkomen.

“Om onze impact op het beveiligen van het Internet of Things te vergroten, is het van groot belang dat we ons productportfolio verder uitbreiden” zei Pim Tuyls, CEO Intrinsic ID. “Wij zijn zeer verheugd over deze samenwerking met BOM die het mogelijk maakt om onze productontwikkeling te versnellen.”

Miriam Dragstra, CCO BOM: “Intrinsic ID heeft een flinke impact op een zeer actueel en maatschappelijk relevant thema: cybersecurity. Bij de ontwikkeling van de techniek maakt het bedrijf gebruik van de kennis op het gebied van chipontwerp en security die in Brabant en de aanliggende regio’s aanwezig is. Het bedrijf zal deze investering gebruiken om haar team van engineers op de High Tech Campus in Eindhoven uit te breiden. We zijn er trots op dat we daaraan onze bijdrage kunnen leveren.”

Werk je ook aan baanbrekende oplossingen voor een veilig internet?

Grote halfgeleiderfabrikanten zoals Intel, Microchip, NXP en Renesas behoren tot de klantenkring van Intrinsic ID. Eerder dit jaar ontving het bedrijf de Infosec Award van Cyber Defense Magazine en de IoT Breakthrough Award voor het beste securityproduct van 2019. De R&D-activiteiten van Intrinsic ID vinden grotendeels plaats in Eindhoven. Daarnaast heeft het bedrijf een vestiging in Silicon Valley.

Meer weten?