Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

BOM Brabant Ventures investeert in operatierobot van Microsure

BOM Brabant Ventures investeert in operatierobot van Microsure

Microsure, de ontwikkelaar van ’s werelds eerste chirurgische robot, heeft na een tweede investeringsronde onder leiding van Innovation Industries Fund (IIF) nu ook BOM Brabant Ventures en het Europees Investeringsfonds (in samenwerking met rijk en provincie) als investeerders aan boord.

"De vraag naar chirurgische robots explodeert”, aldus Microsure’s CEO, Ilker Soydan. “Robotoplossingen in de chirurgie helpen zorgverleners om snellere, betere en meer betaalbare procedures uit te voeren. Het strategische partnerschap met deze nieuwe investeerders, die zowel regionaal als internationaal gerespecteerd worden om hun deskundigheid, is van groot belang om aan die groeiende vraag te kunnen voldoen.”

Video Microsure's MUSA

Het Microsure-systeem (MUSA) is ontworpen door en voor microchirurgen die verder willen kijken dan hun eigen fysieke mogelijkheden. Met de verbeterde precisie en de behendigheid van de robot, wil Microsure het aantal behandelingsopties voor patiënten verder vergroten.

Microsure ontving in mei 2019 CE-markering voor MUSA, 's werelds eerste chirurgische robot voor open microchirurgie.

De nieuwe financiering en het nieuwe partnerschap met EIF en BOM Brabant Ventures dragen bij aan de ontwikkeling van Microsure’s product- en supply chain-strategie bij de commercialisatie van MUSA.

Provincie investeert in Microsure 

Via de mbk-plus faciliteit investeert ook de provincie Noord Brabant in Microsure. Een deel van het vermogen dat het Europees Investeringsfonds investeert, is hiervan afkomstig.  

De mkb-plus faciliteit is bedoeld voor financiering van grotere mkb-bedrijven die snel willen groeien en is een aanvulling op de financieringsmogelijkheden die de provincie al biedt, onder andere via de BOM. 

Ga naar het artikel over de investering in Microsure op de website van de provincie Noord Brabant.

Werk je ook aan plannen om de gezondheidszorg beter te maken?

Meer weten?