Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

BOM en Sioux investeren in tumorchirurgie

BOM en Sioux investeren in tumorchirurgie

De BOM en het Eindhovense technologiebedrijf Sioux investeren samen met Panakès Partners en btov Partners in totaal 8,2 miljoen euro (9,5 miljoen CHF) in SamanTree Medical. De scanner die door het Zwitserse bedrijf wordt ontwikkeld, stelt chirurgen in staat om meteen al het tumorweefsel bij een eerste operatie met grotere precisie te verwijderen. Sioux levert naast de investering ook expertise in hightech productie en data-analyse aan Samatree. De startup kreeg eerder een Europese subsidie van 2,3 miljoen voor de verdere ontwikkeling van de nieuwe techniek.

De scantechniek van Samatree stelt chirurgen in staat om tijdens borstsparende operaties realtime en met grote precisie gezond van kwaadaardig weefsel te onderscheiden. Met bestaande technieken kan pas enkele dagen na de operatie worden vastgesteld of de operatie is gelukt. In potentie voorkomt de gepatenteerde Histolog™ Scanner van Samantree daarmee alleen al in de VS en in Europa 125.000 hersteloperaties. "Een doorbraak op het gebied van tumorchirurgie, digitale pathologie en nauwkeurige kankerbehandeling", stelt Arnoud de Geus van Sioux.

Mercedes Tuin, Senior Investment Manager bij BOM Brabant Ventures zegt: “Een groot deel van de ontwikkeling en de productie van de Zwitserse scanner zal plaatsvinden in Brabant. Deze bijzondere investering is goed voor onze hoogwaardige maak-industrie en draagt ook nog eens bij aan een betere behandeling van patiënten met kanker."

Klik hier voor het volledige persbericht (Engelstalig).

Meer weten?