Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

BOM & HighTechXL lanceren HealthTechXL: ontwikkeling van Medtech ventures | Infosessie

BOM & HighTechXL lanceren HealthTechXL: ontwikkeling van Medtech ventures | Infosessie

BOM en HighTechXL lanceren samen HealthTechXL, een programma om Healthcare & MedTech ventures te ontwikkelen en op te bouwen.

HighTechXL is een venture builder voor het ontwikkelen van nieuwe 'deep tech' startups. HighTechXL brengt ondernemers en technische talenten bij elkaar rond de meest geavanceerde technologieën ter wereld. Wanneer de teams HighTechXL’s programma hebben doorlopen dan zouden zij klaar moeten zijn om investeerders in een hele vroege fase aan te trekken.

BOM helpt startups ontwikkelen, internationaliseren en met venture capital investeert BOM in ondernemingen die zich richten op een gezonde toekomst, duurzame voedselsystemen, klimaat neutrale energieoplossingen en veelbelovende technologieën. Binnen deze thema’s is er bij onze collega’s veel inhoudelijke expertise aanwezig.

Gezamenlijk hebben BOM en HighTechXL  nu  een programma ontwikkeld voor de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor de zorg. Binnen dit programma brengen beide organisaties hun opgebouwde expertise in en zo focust BOM zich op medische, klinische en regulatoire voor startups, essentieel bij venture development, alsmede op de investeerbaarheid in een vroege fase.

Tijdens de eerste HealthTechXL infosessie in juni kwamen meer dan 50 mensen bijeen om meer te weten te komen over dit nieuwe initiatief dat de krachten en inzichten van de twee organisaties combineert. Een tweede sessie net vóór de zomervakantie werd bezocht door nog eens ruim 100 professionals.

"De regio Eindhoven ademt medische technologie, maar een venture builder programma om meer bedrijven sneller te laten groeien ontbrak nog”, zei Hulsbergen. "De enorme opkomst bij de informatiesessie laat zien hoeveel behoefte er is aan dit programma. Het was een unieke ervaring om een sterk programma samen te stellen met alle partners in de regio. Successen van snelgroeiende healthtech bedrijven zijn onvermijdelijk."

De eigen toolchain van HealthTechXL stimuleert systematisch waardecreatie op verschillende KPI's, net als het "gewone" HighTechXL programma. In HealthTechXL-editie ligt de nadruk ook op medische, klinische en regulatoire gebieden.

Interesse in HealthTechXL? 

Ontdek hoe jij medeoprichter kunt worden van een deep-tech onderneming met behulp van HealthTechXL. Hoe gaat dat te werk?

1. Vragenlijst & interview: De eerste stap om medeoprichter te worden is het invullen van de ondernemersvragenlijst. Is het startup leven iets voor jou? We gebruiken deze vragenlijst als input voor een gesprek. Daarna nodigen we je uit voor een gesprek zodat we elkaar beter leren kennen.

2. Teamvorming: We brengen je in contact met andere potentiële medeoprichters met interesse in dezelfde technologie. Tijdens een paar kennismakingssessies heb je de mogelijkheid om de persoon te kiezen met wie je het voorprogramma wilt starten.

3. Voorprogramma: Samen met experts en adviseurs genereer je creatieve en slimme ideeën rond de technologie en werk je aan de validatie van de business case. Je beantwoordt deze vragen: Waar voegt deze technologie waarde toe? En: Wat is de impact op de markt? Het voorprogramma eindigt met de laatste selectiedag, waar teams worden geselecteerd om het programma te starten.

4. Start programma: Tijdens dit traject helpt het programmateam je bij het opbouwen van je bedrijf en het investeerdersklaar worden.


Dat komt neer op de volgende planning:

1 september: start 6 weken durende voorprogramma

15 oktober: Gate Moment, waar teams hun businessvoorstel presenteren aan het HighTechXL team, experts uit de industrie en leden van de Eindhoven Startup Alliance. Als de teams door de Gate komen, beginnen ze aan Fase 1 van het deep-tech venture building programma (2 maanden).

15 december: Gate Moment. Als de teams door de Gate komen, beginnen ze aan Fase 2 (6 maanden).

Eind juni 2024: Demo Day (XL Day) waar teams pitchen aan een publiek van investeerders, potentiële partners en de gemeenschap.


      Wil jij ondernemen en heb je interesse in of ervaring met medische technologie? Neem dan contact op!