Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

BOM investeert in winnaar Automotive Innovation Award

BOM investeert in winnaar Automotive Innovation Award

BOM Brabant Ventures investeert in de internationale expansie van Monotch, de Brabantse ontwikkelaar van slimme mobiliteitsoplossingen, die onlangs in de prijzen viel bij de uitreiking van de Automotive Innovation Awards. 

Monotch, gevestigd in het Brabantse Made, maakt via het zelfontwikkelde Traffic Live Exchange (TLEX) platform mobiliteitsdata toegankelijk voor serviceproviders, app-bouwers, overheden en de verkeersindustrie. Daardoor kunnen onder andere apps voor reisoptimalisatie sneller van de grond komen.

Traffic Live Exchange Platform by Monotch

Dit filmpje laat zien hoe het Traffic Live Exchange (TLEX) platform van Monotch apparatuur langs de weg verbindt met informatiebemiddelaars, de auto-industrie, wegbeheerders en weggebruikers.

“Het is onze droom om de weggebruiker en de verkeersregelinstallaties met elkaar te verbinden”, zegt Menno Malta van Monotch. Dat vraagt om geduld. Nu is ons systeem nog slimmer dan de installaties langs de weg , binnen drie jaar moet dat anders zijn. Dan is er aansluiting in de steden en binnen vijf jaar in heel Nederland. Maar onze ambitie gaat verder, ook over de grens. Mooi dat BOM Brabant Ventures en een aantal informele investeerders hun vertrouwen in onze plannen hebben uitgesproken.”

Investment Manager Bart Mul, van BOM Brabant Ventures: “TLEX heeft de potentie om de doorstroming van ons dichtslibbende wegennet sterk te verbeteren. Daarmee draagt het platform bij aan de bereikbaarheid van onze steden en de reductie van CO2 uitstoot. Na onze seed-investering in 2017 heeft Monotch zich fantastisch ontwikkeld. We zijn blij dat we nu kunnen bijdragen aan de internationale expansie van het bedrijf.”

Meer weten?