Ga naar content
Wil jij ondernemers met briljante ideeën helpen impact te maken? Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

BOM opnieuw partner TU/e Contest en Tilburg University Challenge

BOM opnieuw partner TU/e Contest en Tilburg University Challenge

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) is dit jaar opnieuw partner van de TU/e Contest en de Tilburg University Challenge. Tijdens deze competities wordt een ecosysteem van academische instituten, studenten, overheidsinstellingen, bedrijven en organisaties gecreëerd waarin innovatie, ondernemerschap en co-creatie centraal staan. Studenten worden uitgedaagd om innovatieve ideeën te bedenken gerelateerd aan maatschappelijke en zakelijke vraagstukken en om vooruitgang te boeken bij het realiseren van een levensvatbaar business plan.

Tijdens de competitie ontwikkelen studenten noodzakelijke kerncompetenties, zoals een ondernemende houding, innovatief denken en werken in interdisciplinaire teams. Dit past uitstekend bij de doelstellingen van de BOM: innovatieve ideeën en start-ups naar een hoger plan brengen en het pad effenen voor de eerste financieringsronde.

Door middel van coaching helpt de BOM, samen met de rest van het partnernetwerk van de competities, de studenten op weg om hun ideeën verder te ontwikkelen. Tijdens verschillende evenementen ontmoeten de studenten en coaches elkaar om zo de veelbelovende (technische) ideeën van de teams verder uit te werken.

TU/e Contest

De TU/e Contest 2021 vond plaats in het voorjaar van 2021. Tijdens de zinderende live finale nam Miriam Dragstra namens de BOM plaats in de jury van de categorie Ideation. Tijdens de Q&A sessie met de finalisten stelde zij een aantal belangrijke vragen waarna zij samen met de overige juryleden tot de beslissing is gekomen dat team Voltgoed gekroond moest worden in deze categorie.

After Movie TU/e Contest Grand Finale 2021

Tilburg University Challenge

De Tilburg University Challenge 2021 gaat bijna van start! Op 14 oktober vindt de Kick Off plaats waarbij studenten en partners elkaar voor het eerst ontmoeten. Daarna hebben de teams de tijd om het partnernetwerk beter te leren kennen en hun ideeën verder uit te werken. Tijdens de Grand Finale op 9 december nemen de beste teams het tegen elkaar op en zullen wij weten wie de winnaars worden in de categorieën Ideation en Business Ready.