Terug naar actueel

Brainport Industries en BOM werken samen aan uitbreiding innovatiepogramma Fabriek van de Toekomst.

5 februari 2019
5c59883b60572

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en Brainport Industries gaan de activiteiten uitbouwen van de Fabriek van de Toekomst, het innovatieprogramma van Brainport Industries. Programma Manager Michel Weeda wordt verantwoordelijk voor de uitbreiding van de zeven fieldlabs op de Brainport Industries Campus (BIC) en de coördinatie van het programma.  

“De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij heeft een grote rol gespeeld bij de totstandkoming van ons innovatieprogramma, dat mede mogelijk is gemaakt door de Provincie Noord-Brabant”, zegt John Blankendaal, Managing Director van Brainport Industries. “We zijn blij dat we nu de zekerheid hebben dat we ook de komende jaren gebruik kunnen blijven maken van de kennis, het netwerk, en de brede expertise van de BOM. Daarmee kunnen we ons programma verder uitbouwen."  

Momenteel zijn bij het programma 70 bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen betrokken. Eén van de doelstellingen van het innovatieprogramma is om meer bedrijven van buiten de regio te betrekken bij de fieldlabs en de projecten.

Het vorig jaar opgerichte Smart Industry Hub Zuid speelt daarbij een belangrijke rol. De hub organiseert evenementen en brengt innovatieve ondernemers in contact met andere ondernemers die bezig zijn met dezelfde ontwikkelingen. Daarbij gaat het vooral om robotica, 3D printing, smart industry, digitalisering, virtual reality, hightech software en innovatieve productielogistiek. 

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures