Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

CANPACK breidt productiecapaciteit uit met 50 procent

CANPACK breidt productiecapaciteit uit met 50 procent

Iets meer dan twee jaar geleden investeerde CANPACK ruim 100 miljoen euro in een blikjesfabriek op bedrijvenpark BZOB in Helmond: een gebouw met een oppervlakte van meer dan vijf voetbalvelden. De vraag naar verpakkingen die CANPACK maakt voor bierbrouwers en frisdrankproducenten is groot. Vandaag werd het hoogste punt bereikt van een nieuwe hal, die onderdak biedt aan een derde productielijn. Deze biedt werk voor 120 nieuwe medewerkers. 

“Voor de uitbreiding van onze productiecapaciteit gaan we de komende maanden op zoek naar medewerkers voor verschillende functies”, zegt Marco Snoeren, General Manager van CANPACK Nederland. “We begrijpen heel goed dat we op de huidige markt iets extra’s moeten bieden. Al onze medewerkers vallen onder de cao Metalektro, een unicum in de verpakkingsindustrie. Bovendien werken we in vijf ploegendiensten. Dat zorgt voor extra inkomsten en vier aaneengesloten vrije dagen.”

Eelko Brinkhoff, BOM Foreign Investment’s managing director, is blij met de uitbreiding. “Werkgelegenheid was een belangrijke redenen dat we CANPACK hebben begeleid bij de keuze voor Helmond. Dat er zo snel al 120 extra personeelsleden nodig zijn, is boven verwachting. Een grote investering van een innovatief productiebedrijf als CANPACK is een enorme stimulans voor de duurzame ontwikkeling van de regio.”

Het succes van CANPACK

Het succes van CANPACK Nederland staat niet alleen. De multinational groeit als kool. De afgelopen drie jaar opende de CANPACK Group vier nieuwe state-of-the-art fabrieken. De teller staat inmiddels op 27 vestigingen en 6.500 medewerkers in 18 landen: van Brazilië tot Finland en van Dubai tot India. In vijf jaar tijd is de totale capaciteit verdubbeld tot 23 miljard blikjes.

Meer weten?