Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Danone opent nieuwe duurzame fabriek in Cuijk

Danone opent nieuwe duurzame fabriek in Cuijk

Op 25 maart kondigde Danone met trots de officiële opening aan van haar nieuwe Nutricia Cuijk fabriek in Brabant. De openingsceremonie, die plaatsvond in aanwezigheid van een groot aantal belangstellenden en hoogwaardigheidsbekleders, inclusief minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en tevens viceminister-president plus een groot aantal vertegenwoordigers uit industrie en gezondheidszorg, markeert de voltooiing van een driejarig traject naar een ultramoderne, duurzame zero-waste fabriek. De fabriek produceert voornamelijk gespecialiseerde babyvoeding voor baby’s met specifieke voedingsbehoeften als gevolg van bijvoorbeeld koemelk allergie – maar daarnaast ook gewone babyvoeding. Deze investering van €240 miljoen is één van de grootste in Danone’s Europese productienetwerk in de afgelopen tien jaar.  

Een grote investering voor Danone in Nederland en Brabant
Danone’s investering van €240 miljoen in Nutricia Cuijk, die werd aangekondigd in 2015, is de grootste internationale investering in een Greenfield locatie in Brabant in de afgelopen tien jaar. Met de nieuwe fabriek wil Danone verder bouwen op de wetenschappelijke expertise van Nutricia, en verwacht ten volle gebruik te maken van de sterke landbouwsector, haar expertise in voedingsonderzoek en uitmuntende lokale toeleveringsketens in Brabant. Minister Carola Schouten, aanwezig op de openingsceremonie, zegt: “De Nutricia babyvoedingsfabriek van Danone in Cuijk is niet alleen een monument voor innovatie en duurzame productie, maar ook een erkenning van Nederland als zuivelland. Met de opening van deze fabriek draagt Danone opnieuw bij aan de knowhow van de Nederlandse Topsector en onze expertise op het gebied van gespecialiseerde voeding”.

Zodra Nutricia Cuijk volledig operationeel is, zullen er bijna 500 medewerkers werkzaam zijn en ondersteunt de fabriek – door indirecte werkgelegenheid – nog eens 2.000 banen. Middels training op de werkplek zullen alle plaatselijke medewerkers overstappen van de oude naar de nieuwe fabriek. Op volledige capaciteit kan de Nutricia Cuijk fabriek meer dan 600 verschillende producten – inclusief de bekende merken Aptamil en Nutrilon – produceren voor consumenten in meer dan 90 landen om zo meer dan 3.5 miljoen baby’s per dag te voeden.

Meer weten?