Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Einstein Telescope evenement op 1 juli: ontmoet ondernemers en wetenschappers.

Einstein Telescope evenement op 1 juli: ontmoet ondernemers en wetenschappers.

Ontmoet ondernemers, wetenschappers, politici en aandeelhouders die betrokken zijn bij dit spannende project.

In 2023 is het valorisatieprogramma 'Einstein Telescope for business' van start gegaan met als doel innovatie te stimuleren en de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de Einstein Telescope (ET) te versnellen. 

Op maandag 1 juli 2024 is er een evenement vol updates rondom het programma, inspirerende lezingen en een locatiebezoek. Ben jij erbij? 

Wat kun je verwachten? 

  • Anna Gimbrère, theoretisch natuurkundige, wetenschapsjournalist en presentatrice, leidt ons door een dag vol hoogtepunten. We kijken terug, maar vooral vooruit.
  • Pieter Lerou, managing director van Demcon kryoz, vertelt waar het consortium rond het technologiedomein trillingsvrij koelen staat. 
  • Gideon Koekoek, universitair hoofddocent theoretische natuurkunde aan de Universiteit Maastricht, geeft een compacte lezing over zwaartekrachtsgolven. 
  • De afdeling Zwaartekrachtsgolven en Fundamentele Natuurkunde deelt inzichten over de ETpatfinder, het prototype van de Einstein Telescope van de Universiteit Maastricht. 
  • Een bezoek aan dit unieke R&D-lab maakt deel uit van het programma.
  • En natuurlijk krijg je ruimschoots de gelegenheid om ondernemers, wetenschappers, politici en aandeelhouders te ontmoeten die betrokken zijn bij dit spannende project.


Praktische informatie

Het evenement vindt plaats op maandag 1 juli in MECC Maastricht van 10.30 tot 15.30 uur.
Meld je vandaag nog aan voor dit gratis evenement.