Terug naar actueel

ENPICOM lanceert IGX platform voor betere immuuntherapie

17 april 2019
5fa968618df64

Bioinformatica software engineeringbedrijf ENPICOM heeft de eerste versie van haar ImmunoGenomiX (IGX) voor analyse van T- en B-cellen (de belangrijkste cellen van het immuunsysteem) gelanceerd op het 6th Immunotherapy of Cancer Conference) in Wenen. Eerder dit jaar investeerden BOM Brabant Ventures, NextGen Ventures en Arches Capital samen 1,2 miljoen euro om de ontwikkeling van het platform te voltooien en het op de markt te introduceren.

Het platform maakt het mogelijk om het afweersysteem van patiënten in kaart te brengen op basis van genetische informatie. De snapshots die worden gemaakt van het afweersysteem dragen bij aan een beter begrip van een breed scala aan ziektebeelden. Hierdoor kunnen medicijnen efficiënter worden ontwikkeld en patiënten beter worden begeleid om tot persoonlijke behandelschema's te komen.

ENPICOM werkt op het kruisvlak van life sciences en softtech. Niet alleen de biologie van het immuunsysteem maar ook de algoritmes voor het analyseren, opslaan en verwerken van big data spelen een belangrijke rol. In overleg met het life sciences team van de BOM heeft ENPICOM zich daarom gevestigd in de buurt van de Jheronimus Academy of Data Science (JADS), waarmee het bedrijf nauw samenwerkt.

Lees hier het (Engelstalige) persbericht over de Lancering van het IGX platform.

Lees hier het (Engelstalige) persbericht over de Series A funding van ENPICOM.

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures