Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

€ 1,9 miljoen voor mRNA-technologie RIBOPRO

€ 1,9 miljoen voor mRNA-technologie RIBOPRO

RIBOPRO, een toonaangevend biotechnologiebedrijf toegespitst op het ondersteunen van biotech en biofarma middels de co-creatie van innovatieve mRNA-geneesmiddelen op basis van gepatenteerde mRNA-technologieën en hoogwaardige mRNA/LNP-productie, kondigt met trots de succesvolle afronding aan van een converteerbare leningsovereenkomst (CLA) van € 1,9 miljoen, een belangrijke mijlpaal in haar groeitraject.

De converteerbare lening is een bewijs van het vertrouwen en de steun van bestaande investeerders Vlasroot, BOM, de familie Fredriks en commissaris Wietse Mulder, die EchiumBio Holding BV vertegenwoordigt, die allemaal de visie van RIBOPRO delen om een revolutie teweeg te brengen in de gezondheidszorg door middel van mRNA-innovaties. De financiële middelen die via deze overeenkomst wordt verkregen, zullen verschillende initiatieven op het gebied van onderzoek en ontwikkeling (R&D) naar gedefinieerde valorisatiepunten brengen en de productieprocessen verder stroomlijnen, om zo RIBOPRO te positioneren voor een succesvolle Serie A-financiering.

Sander van Asbeck, CEO van RIBOPRO, sprak zijn enthousiasme uit over de recente ontwikkeling en verklaarde: "Met deze kapitaalinjectie willen we specifiek een proof of concept leveren voor onze geavanceerde volgende generatie LNP-technologie en de ontwikkeling van onze ultramoderne mRNA/LNP-productiemachine bevorderen, waardoor wij de go-to-leverancier van mRNA-technologieën en hoogwaardige (GMP) productie kunnen worden. De verwachte doorbraak in prestaties van ons mRNA/LNP zal de honderden bestaande klanten ten goede komen en de acquisitie van nieuwe partnerschappen versnellen. We zijn dankbaar voor het vertrouwen en de steun van onze investeerders, waardoor we verder kunnen uitgroeien tot een volwassen en winstgevend bedrijf en onze missie kunnen waarmaken."

Roel Elshout, lid van de raad van commissarissen van RIBOPRO en vertegenwoordiger van Vlasroot sprak zijn enthousiasme uit over de investering en verklaarde: "Wij geloven in het vermogen van RIBOPRO om betekenisvolle veranderingen in het biotech landschap teweeg te brengen. De innovatieve mRNA-centrische oplossingen die door RIBOPRO worden ontwikkeld sluiten aan bij onze toewijding om baanbrekende innovaties te ondersteunen die het potentieel hebben om de toekomst van de gezondheidszorg te transformeren."

Wietse Mulder, lid van de raad van toezicht bij RIBOPRO en vertegenwoordiger van EchiumBio, deelde hun perspectief en zei: "Ik ben verheugd om deel uit te maken van de reis van RIBOPRO. De voltooiing van de converteerbare leningsovereenkomst betekent een sterke bevestiging van de visie en capaciteiten van het bedrijf. We kijken ernaar uit om getuige te zijn van de impactvolle bijdragen die RIBOPRO zal leveren aan het bevorderen van mRNA-onderzoek en therapieontwikkeling."

Meer weten?