Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Forza Refurbished ontvangt groeifinanciering van BOM

Forza Refurbished ontvangt groeifinanciering van BOM

Forza Refurbished, aanbieder van gereviseerde iPhones en andere Apple devices, haalt een investering op bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). De Bredase onderneming gebruikt de investering om groei te versterken om zo te kunnen voldoen aan de grote vraag in de markt voor refurbished high-end devices.

De markt voor refurbished smartphones zal naar verwachting de komende jaren wereldwijd sterk groeien door de toenemende vraag naar betaalbare high-end devices. In Nederland komt de toenemende vraag mede door de nieuwe Wft-wetgeving. Hierdoor worden smartphones op afbetaling boven de 250 euro formeel gezien als een lening, hetgeen consumenten een registratie oplevert bij Bureau Kredietregistratie. Dit kan leiden tot beperkingen in de mogelijkheden tot het afsluiten van een hypotheek. Veel Nederlanders kiezen daardoor voor een goedkopere optie. 

Forza biedt consumenten een betaalbaarder en duurzamer alternatief op een nieuwe iPhone, iPad of MacBook. De onderneming zet robots in voor de kwaliteitscontrole van devices. iPhones worden uitgebreid en objectief getest op meer dan vijftig aspecten. Eventuele mankementen worden gesignaleerd door de robot en vervolgens hersteld door technische specialisten. Forza Refurbished is de enige onderneming in de Benelux die gebruik maakt van deze robots om refurbished devices van hoge kwaliteit te kunnen aanbieden.

Hoe onze robot werkt? Erben Wennemars laat het je zien!

De besparingen voor de consument kunnen oplopen tot 60 procent ten opzichte van de nieuwprijs. Forza maakt zo high-end mobiele devices van Apple toegankelijk voor een breder consumentenpubliek en voor bedrijven die duurzaamheid belangrijk vinden. Bij verduurzaming gaat vaak de aandacht uit naar recycling terwijl dit – na storten en verbranden – vaak de minst aantrekkelijke optie is. Refurbishing daarentegen is een aanzienlijk grotere stap voorwaarts naar een circulaire economie. Het reviseren van gebruikte producten leidt tot een belangrijke energiebesparing, reductie van CO2-uitstoot en vermindering van gevaarlijk afval en toxische stoffen.

Na onder andere Wehkamp, Tele2, Telfort en Belsimpel.nl is nu ook KPN klant bij Forza. “Dat premium merken als KPN interesse tonen in onze producten laat zien dat het vertrouwen in refurbished apparaten groeit”, zegt Jan-Willem van Dijk, CEO van Forza Refurbished. “Terwijl het de normaalste zaak van de wereld is om een tweedehandsauto aan te schaffen, was dit de afgelopen jaren minder vanzelfsprekend bij smartphones. Door hoge kwaliteit te leveren hebben we intussen het vertrouwen gewonnen bij zowel retailers als de consument. Het lukt sommige telecomproviders al om de dalende verkoop van nieuwe smartphones te compenseren met extra omzet van onze refurbished producten. Daar zijn we best trots op.”

 “Zowel het duurzame aspect als de groeipotentie van de onderneming hebben een grote rol gespeeld in de overweging om te investeren”, zegt Miriam Dragstra, Directeur BOM Capital bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. “Forza groeit snel en biedt relevante werkgelegenheid in Brabant. Dat maakt Forza een sterke Brabantse speler met een internationale uitstraling, die volop bijdraagt aan een circulaire economie. We zijn verheugd te mogen bijdragen aan de volgende stap in de ontwikkeling van Forza.”

Meer weten?