Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Funding VivArt-X moet leven van vrouwen na een borstsparende operatie verbeteren

Funding VivArt-X moet leven van vrouwen na een borstsparende operatie verbeteren

VivArt-X heeft een pre-seed ronde van € 660.000,- gesloten voor het versnellen en doorontwikkelen van een proof-of-concept. VivArt-X ontwikkelt een afbreekbaar biomateriaal om weefsel te kunnen regenereren, daarmee kan het bedrijf patiënten met borstkanker helpen om het getransplanteerde vet beter te laten overleven.

Ongeveer de helft van de 2,3 miljoen borstkankerpatiënten wereldwijd moet kankerweefsel laten verwijderen en heeft reconstructieve borstchirurgie. Het resultaat daarvan is vaak verre van optimaal. VivArt-X wil een revolutie teweegbrengen in reconstructieve borstchirurgie bij vrouwen die borstweefsel hebben laten weghalen na de diagnose borstkanker.

Andere toepassingen

Met dit medical device kan borstweefsel op een gezonde manier herstellen. De primaire focus is op borstweefselregeneratie, maar uiteindelijk moeten er ook veel andere toepassingen ontstaan. VivArt-X won dit jaar de Anton Gerard Award en de ESDP European Innovation Award. Daarnaast was het bedrijf finalist van de Brabant40.

"We zijn ontzettend dankbaar voor de steun en het vertrouwen van onze investeerders en partners. Met deze waardevolle ondersteuning heeft ons team de mogelijkheid om ons onderzoek te versnellen en een significante bijdrage te leveren aan het aanpakken van cruciale kwesties binnen de gezondheid van vrouwen”, aldus Dan Jing Wu, CEO en founder VivArt-X.

“VivArt-X adresseert een belangrijke medical need: het verbeteren van reconstructie chirurgie bij borstkanker. De slimme biomaterialen van VivArt-X verhogen de effectiviteit van vettransplantatie waardoor de borst beter herstelt en er minder heringrepen nodig zijn. Deze investering ondersteunt VivArt-X in deze belangrijke doelstelling en versterkt het Brabantse ecosysteem rondom Biomaterialen”, aldus Paul Vernooij, investment manager van BOM.

De ronde wordt ingevuld Brabant Startup Fonds, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), TU/e Participation Holding en een aantal informal investors.

Dan Jing Wu: lessen voor jonge ondernemers in life sciences en medtech

In deze podcast praat investment manager Mercedes Tuin met haar over de valkuilen, uitdagingen en lessen voor jonge ondernemers die het willen maken in de wereld van life science en medtech.