Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

GreenFlux en Joulz bereiken overeenkomst over de verkoop van Nederlandse laadpalentak

GreenFlux en Joulz bereiken overeenkomst over de verkoop van Nederlandse laadpalentak

GreenFlux, een portfoliobedrijf van BOM Brabant Ventures, heeft overeenstemming bereikt met Joulz over de overname van de Nederlandse laadpalentak van het bedrijf. GreenFlux gaat zich volledig richten op de doorontwikkeling van het EV charging platform en de internationale groei van het bedrijf. Met de aankoop versterkt Joulz haar positie op het gebied van laadinfrastructuur, zowel in kennis, capaciteit als in landelijke aanwezigheid. De werkgelegenheid voor de medewerkers blijft behouden.

De overname is goed nieuws voor de BOM, vindt Bart Mul, Investment Manager Softtech bij Brabant Ventures. “We hebben geïnvesteerd in GreenFlux op een moment dat elektrisch rijden nog helemaal niet zo vanzelfsprekend was. GreenFlux is uitgegroeid tot een landelijk dekkend netwerk en de propositie voor EV-rijden is inmiddels bewezen. Dat is mede het gevolg van de vroege investering van de BOM. Zo hebben we een mooie bijdrage geleverd aan de energietransitie. De samenwerking met GreenFlux blijft overeind. Met de opbrengst van de verkoop investeren we in de doorontwikkeling van een software platform voor laadpaalmanagement. Daar zal GreenFlux zich nu volledig op concentreren.”

Over Greenflux

GreenFlux startte in 2011 met de bouw van een laadnetwerk in Nederland en is uitgegroeid tot een leidende exploitant van slimme laadinfrastructuur voor bedrijven. De Nederlandse onderneming ontwikkelde haar eigen software platform om laadpalen aan te sturen. Sinds 2015 wordt dit platform aangeboden aan laadpaalexploitanten in binnen- en buitenland. GreenFlux is uitgegroeid tot een internationale speler op het gebied van cloud-based EV charging en slimme laadtechnologie.

Lees het Engelstalige persbericht op Greenflux.com

Meer weten?