Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Groen licht voor 94.000 zonnepanelen op Bavelse Berg

Groen licht voor 94.000 zonnepanelen op Bavelse Berg

Rooftop Energy kan aan de slag met de aanleg van een mega zonnepark op de Bavelse Berg in Breda. BNG Bank, BOM Renewable Energy en duurzame beleggingsinstelling Meewind financieren het park dat met 94.000 zonnepanelen tot het grootste van Nederland gaat behoren. 

Het park wordt naar verwachting voor het eind van 2020 opgeleverd. Dan zal er ook invulling worden gegeven aan de mogelijkheid voor de omgeving om stroom af te nemen van de zonneweide Bavelse Berg en financieel te participeren in dit duurzame project.

Het zonnepark van ruim 37 MWp ten oosten van Breda gaat genoeg elektriciteit leveren voor circa 10.000 huishoudens. Rooftop Energy zorgt voor de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van de zonneweide. Enexis is inmiddels gestart met de aanleg van de elektrische verbinding in Breda-Noord. In het eerste kwartaal van 2020 zullen de bouwwerkzaamheden op de Bavelse Berg starten.

Ecologische functie

De zonnepanelen op de zonneweide komen op 1 tot 2,5 meter hoogte te staan. De panelen die gebruikt worden zijn lichtdoorlatend waardoor onder de panelen vegetatie kan blijven groeien. Dit is niet alleen gunstig voor de stabiliteit van de berg, maar zorgt ook voor ecologische meerwaarde. Onder de panelen kunnen zelfs schapen grazen.

Meer weten?