Terug naar actueel

HighTechXL deelnemer Sustonable haalt financiering op voor duurzaam composietsteen van recycled PET

16 maart 2017
58ca9d681f128

Sustonable, ontwikkelaar en producent van composietsteen met volledig recycled bindmiddel, kon tijdens hun pitch op HighTechXL Day aankondigen dat ze (bij verschillende partijen) al een flink stuk financiering heeft opgehaald met de BOM als leadinvestor. De investering wordt gebruikt voor uitontwikkeling van het product en proces, het uitvoeren van producttests en het verder uitwerken van de marktpositionering.

Het plaatmateriaal dat Sustonable maakt, wordt gebruikt voor keukenbladen en andere toepassingen zoals badkamer wandpanelen. Met de uitstraling van een luxe stenen werkblad, is het tot 3 keer goedkoper om te produceren, maakt het tot 2 keer minder gebruik van grondstoffen en is het een stuk lichter dan de keukenbladen van concurrenten. De technologie en productsamenstelling zijn uniek en gepatenteerd.

Voor de BOM is Sustonable, die de ontwikkel- en salesorganisatie in Brabant vestigt, een start-up die mooie technologie weet te combineren met een aantrekkelijke businesscase. Door het gebruik van recycled en biobased materiaal leveren ze een goede bijdrage aan het terugdringen van gebruik van fossiele grondstoffen. Naast de huidige kapitaalverstrekking wil de BOM, ook op andere terreinen, met Sustonable verder kijken naar de toekomst 

Sustonable heeft tijdens haar deelname aan het HighTechXL acceleratieprogramma in Eindhoven al meerdere investeerders kunnen overtuigen van de potentie van hun nieuwe technologie.  

Meer weten?

Jvaneck bom nl

Jurgen van Eck

Sr. Investment Manager & Venture Developer
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures