Terug naar actueel

Innecs Power Systems haalt ruim € 4 mln. binnen voor uitrol energie-conversiesystemen

11 april 2018
5acb535561809

Innecs Power Systems, ontwikkelaar van hoogwaardige industriële energieconversiesystemen heeft ruim € 4 mln. ontvangen van Finindus, ENERGIIQ en de BOM. Met de producten van Innecs reduceren industriële bedrijven hun energieverbruik aanzienlijk, met als resultaat een mooi financieel rendement en een fikse reductie in CO2 en NOx uitstoot. 

Energiebesparing, CO2 reductie en aantrekkelijke terugverdientijden

Het in 2004 opgerichte Innecs startte als engineering adviesbureau met de ambitie om eigen producten te ontwikkelen. Inmiddels heeft het bedrijf drie zeer efficiënte en robuuste apparaten ontwikkeld: een lage NOx brander (de BoilerBuner), een kleinschalige stoomturbine (de SteamExpander) en een kleinschalige gasturbine (de PowerBurner). De toepassing van diepe kennis van turbine technologie met slimme regeltechniek zorgt voor hoogwaardige producten met toepassingsmogelijkheden voor een breed industrieel publiek. Door een slim ontwerp en met een modulair productieproces wordt de aankoopprijs laag gehouden met behoud van hoge kwaliteit en energie-opbrengst wat tot aantrekkelijke terugverdientijden leidt.

Innecs Power Systems versnelt vandaag niet alleen de energietransitie, maar maakt ook als toekomstgericht bedrijf een prachtige ontwikkeling door. De BOM kijkt uit naar de verwachte internationale groei van dit mooie techbedrijf.
Miriam Dragstra, directeur - De BOM

Made in Holland

Innecs Power Systems is een aansprekend voorbeeld van de ontwikkeling en productie van geavanceerde industriële producten in eigen land. Een bijkomend voordeel is dat de producten van Innecs lokaal energie opwekken en daarmee concreet bijdragen aan de energietransitie door de industrie. De industrie is verantwoordelijk voor 68% van de Nederlandse CO2 uitstoot*. Het is dus van belang om industriële toepassingen voor energiereductie te ontwikkelen, omdat juist daar impact gemaakt kan worden ten gunste van de energietransitie.

Reidar Koolen, CEO Innecs Power Systems: ”Er rust een zware verantwoordelijkheid op de industrie om klimaatdoelstellingen te realiseren. Energie Efficiency is het eerst aangewezen middel om de energietransitie van de komende jaren vorm te geven. Voor onze klanten is en blijft economisch rendement de belangrijkste afweging bij het doen van investeringen. Daarom ziet Innecs het als haar missie om betaalbare energie efficiency te bieden, zodat de energietransitie ook economisch aantrekkelijk is en daadwerkelijk wordt ingezet.

Meer weten?

Bvandenhoogen bom nl

Bram van den Hoogen

Public Affairs Manager
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures