Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

IRP: 80% aanvragen financiering gehonoreerd

IRP: 80% aanvragen financiering gehonoreerd

Dertien startups staan deze week aan de start van de 5e editie van het Investor Readiness Program van BOM Brabant Ventures. De resultaten tot dusver zijn veelbelovend. 80% van de startups die na afloop van de voorgaande edities een financieringsaanvraag indiende, is inmiddels gefinancierd. Niet alleen door BOM Brabant Ventures maar ook door banken, private investeerders en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Manager Product Development Gijs van de Molengraft: “We zijn een jaar geleden gestart met het Investor Readiness Program omdat veel startups die voor financiering aanklopten weliswaar heel kansrijk zijn, maar om verschillende redenen nog niet klaar waren om financiering op te halen bij een investeerder. Juist die ondernemers willen we met het programma een helpende hand bieden. We zijn er trots op dat ook andere partijen betrokken zijn bij de financiering. Ons doel is immers om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk startups kunnen bijdragen aan een sterke, duurzame Brabantse economie."

Deelnemers aan het Investor Readiness Program gaan 10 weken lang aan de slag met de business developers van Rewin, Brainport Development, Ondernemerslift+, MidPoint, LIOF en de BOM om zich voor te bereiden op een financieringsaanvraag. 

Gedurende het programma leren ze kijken vanuit het perspectief van een financier, en bereiden ze de essentiële bouwstenen voor van een financieringsaanvraag. Niet door plannen te schrijven, maar door ideeën te toetsen in de markt en door uitgedaagd te worden op thema’s als visie, marktvalidatie, waardepropositie, team, intellectueel eigendom, financials en juridische structuur. Het programma wordt ondersteund door partners als Odin Company, Octrooicentrum Nederland en BDO.

Daarnaast krijgen de deelnemers een beeld van de verschillende vroege fase financieringsbronnen zodat ze weten waar ze de meeste kans van slagen hebben.

Programma manager Stephan Botz: “Naast het hoge financieringspercentage zijn we ook enorm blij met de klantwaardering die we krijgen van de deelnemers. Het Investor Readiness Programma wordt gemiddeld gewaardeerd met een 8,2.”

De vijfde editie van het Investor Readiness Program is tevens de laatste van dit jaar. In 2019 starten weer vier nieuwe programma’s. Voor de eerste editie van 2019, start medio januari, zijn nog plaatsen beschikbaar.

Meer weten?