Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Lamb Weston / Meijer verdubbelt capaciteit in Bergen op Zoom met opening nieuwe duurzame productielijn

Lamb Weston / Meijer verdubbelt capaciteit in Bergen op Zoom met opening nieuwe duurzame productielijn

Lamb Weston / Meijer opende op 10 november 2016 haar nieuwe productielijn in Bergen op Zoom in aanwezigheid van medewerkers, toeleveranciers, de burgemeester en de Commissaris van de Koning. Daarnaast is de huidige productielijn volledig gerenoveerd. Hiermee speelt het bedrijf in op de wereldwijd toenemende vraag naar diepgevroren aardappelproducten en wordt de service aan klanten verder verbeterd. Met deze investering van 120 miljoen euro bewijst Lamb Weston / Meijer dat Bergen op Zoom een ideale basis is voor zowel de aanvoer en verwerking van aardappelen als de distributie van diepgevroren aardappelproducten. Met de uitbreiding van de fabriek creëert Lamb Weston / Meijer meer dan 60 nieuwe banen.

De volledige renovatie van de bestaande productielijn en de uitbreiding van de nieuwe lijn maken het mogelijk om aan de groeiende behoefte naar bestaande en nieuwe diepgevroren aardappelproducten te voldoen. De nieuwe productielijn bevat innovaties op het gebied van snijden, optisch sorteren, bakken, invriezen en nutsvoorzieningen, die allemaal bijdragen aan de ambitie om nog duurzamer en efficiënter te produceren. Dit sluit aan bij de duurzaamheidsdoelstelling van Lamb Weston / Meijer die verder gaat dan alleen maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar zich toelegt op gezamenlijke waarde te creëren. De bouw en samenwerking met alle betrokken partijen is voorspoedig verlopen, zodat de gehele uitbreiding slechts anderhalf jaar in beslag nam, terwijl de bestaande productielijn gewoon kon doorproduceren.

Met de uitbreiding van de fabriek in Bergen op Zoom kan Lamb Weston / Meijer nog moderner en efficiënter diepgevroren aardappelspecialiteiten produceren. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen richtten Lamb Weston / Meijer en Belaya Dacha eerder dit jaar al een Joint Venture op om een fritesfabriek in Lipetsk (Rusland) te bouwen. Deze nieuwe fabriek zal begin 2018 operationeel zijn. Door deze investering in Bergen op Zoom versterkt Lamb Weston / Meijer haar leidende positie in de internationale markt van diepgevroren aardappelproducten. Ook biedt deze uitbreiding meer ruimte voor productinnovaties en wordt de service aan klanten verder verbeterd.

Meer weten?