Terug naar actueel

Monotch’ ‘data-tankstation’ voor mobiliteitsoplossingen ontvangt seed investering

23 februari 2017
58aecb9184428

Monotch, de Brabantse onderneming die verkeersdata verzamelt en toepasbaar maakt voor slimme mobiliteitsoplossingen, heeft een seed investering ontvangen van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Het bedrijf uit Made maakt via het zelfontwikkelde platform Monotch Cloud mobiliteitsdata toegankelijk voor serviceproviders, applicatie- en websiteontwikkelaars, overheden en andere afnemers. Daardoor kunnen onder andere apps voor reisoptimalisatie en slimme parkeertoepassingen sneller van de grond komen.

De financiële impuls van de BOM moet zorgen voor een snellere doorontwikkeling van het innovatieve dataplatform Monotch Cloud. Verder zal Monotch de investering inzetten om de onderneming uit te breiden en internationale groeimogelijkheden te onderzoeken, in eerste instantie binnen Europa. 

Smart Mobility 

Smart Mobility is een domein dat sterk in ontwikkeling is. Voertuigen, wegen, parkeerplaatsen en andere plekken zijn steeds vaker uitgerust met sensoren die data genereren. Monotch brengt deze mobiliteitsdata bij elkaar en maakt die technisch en commercieel toepasbaar voor de ontwikkeling van slimme oplossingen die bijdragen aan efficiënte, duurzame en veilige mobiliteit. Zo werkt Monotch momenteel in het partnership Talking Traffic, een omvangrijk initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, aan intelligente kruispunten die digitaal informatie naar weggebruikers sturen en reageren op het verkeer.

“Wij fungeren eigenlijk als ‘data-tankstation’. Wij verzamelen verkeersdata, verrijken die door bronnen te combineren en bieden die op één centrale plek aan, waardoor onze afnemers hun producten sneller en gemakkelijker op de markt kunnen krijgen,” zegt Monotch-directeur Menno Malta. “Dankzij deze investering van de BOM kunnen we onze ontwikkeling versnellen en zijn we eerder klaar voor stappen buiten Nederland.”

Data Science 

Miriam Dragstra, directeur BOM Capital: “In Monotch zien wij een jonge, professionele partij die een innovatieve rol speelt in het toepassen van Data Science. Met hun product dragen ze bij aan efficiënte, duurzame en veilige mobiliteit. Daarmee raken we een aantal voor Brabant belangrijke thema’s.”

De BOM biedt Monotch behalve kapitaal ook ondersteuning op andere terreinen. Zo fungeert de BOM als klankbord bij de verdere product- en marktontwikkeling en marketingstrategie. Ook kunnen de expertise en het netwerk van de BOM worden aangesproken bij internationale expansie. Financiële details van de investering worden niet vrijgegeven.

Meer weten?

B Mul bom nl

Bart Mul

Senior Investment Manager Fund to Fund
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures