Ga naar content
Wil jij ondernemers met briljante ideeën helpen impact te maken? Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Nederlandse start-ups & scale-ups halen recordbedrag op in 2021

Nederlandse start-ups & scale-ups halen recordbedrag op in 2021

Uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) blijkt dat Nederlandse start-ups & scale-ups gezamenlijk 4,3 miljard euro aan groeigeld ophaalden bij Nederlandse en buitenlandse venture capitalists en private equity-partijen.

De regionale ontwikkelingsmaatschappijen waren betrokken bij bijna de helft van de venture capital transacties. Recent werd BOM uitgeroepen tot een van de meest actiefste VC’s in Nederland. Investeren in de vroege fase van bedrijven is van belang om als regio ook in de toekomst een concurrerende en betekenisvolle economie te hebben. De BOM veronderstelt dat investeren alleen niet voldoende is. De BOM begeleidt innovatieve start-ups die groeiambitie én de potentie hebben om op te schalen.

Venture Building

Als initiator van de Venture Building aanpak streeft BOM naar een consistente groei van start-ups. Ondernemingen worden naast investeringen ondersteund met ontwikkelprogramma’s en business development. Volgens Gert-Jan Vaessen van de BOM is dit ”geen overbodige luxe”. 95% van de Nederlandse start-ups groeit namelijk inconsistent. “Afhankelijk van de levensfase van de start-up helpen we met ondersteuningsprogramma's, tools en investeringen afgestemd op de behoefte van de onderneming. We zorgen dat een onderneming de juiste stappen op het juiste moment zet en zo sneller door de levensfasen loopt”, aldus Vaessen.

Gert‑Jan Vaessen (BOM):''Dankzij de Brabantse startup strategie, groeien startups consistent”

Lees hier het interview van de ondernemer met Gert-Jan Vaessen

Gert‑Jan Vaessen (BOM):''Dankzij de Brabantse startup strategie, groeien startups consistent”

Wat is Venture Building?

Cijfers laten zien dat maar een klein deel van alle start-ups erin slaagt om hun bedrijf te laten groeien naar scale-up. De Venture Building aanpak is niet gericht op méér start-ups maar op meer succesvolle doorgroei van start-ups.

Meer weten over Venture Building en wat dit voor jouw start-up kan betekenen?