Terug naar actueel

Nieuw seizoen Booming Brabant

18 januari 2017
587f308d7a09e

Vanaf donderdag 19 januari krijg je weer je wekelijkse business update op Omroep Brabant. Het laatste nieuws, economische ontwikkelingen en innovaties uit de regio worden besproken aan de high-tech tafel van presentatrice Anne-Marie Fokkens en één van haar vaste compagnons. Van internationale uitschieters tot vernieuwende start-ups.

 Opzet Booming Brabant

Het programma heeft een dynamisch karakter. Evenals vorig seizoen is de presentatie van Booming Brabant in handen van Anne-Marie Fokkens. Zij werkt met een grote touchscreen-tafel, waaraan ook de sidekicks te vinden zijn, zoals Anne-Marie Rakhorst, Bob Hutten, Bob van Oosterhout en Esther van Rijswijk. Tijdens de uitzending gaat zij met hen en haar gasten in gesprek over diverse onderwerpen op het gebied van ondernemen. Daarnaast wordt het programma afgewisseld met items die inzoomen op de Brabantse economie. Booming Brabant wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

Nieuw in 2017

Het afgelopen seizoen heeft het tv-programma zich meer dan bewezen, elke week keken er meer dan 385.000 Brabanders¹ naar. In het derde seizoen van Booming Brabant worden er kleine accenten verlegd: zo is er bijzondere aandacht voor Brabantse familiebedrijven, het cement van de Brabantse economie. Van de allereerste uit 1652 tot de allergrootsten. Ze komen allemaal aan bod, én, nieuw dit seizoen; ze delen hun ‘Top-Tip’ voor succesvol ondernemen met ons.

En middels een agenda ontvang je tips over het nieuws van morgen: van bedrijfsopeningen tot koninklijke werkbezoeken, van kwartaal- en jaarcijfers tot tentoonstellingen, er is plaats voor in de Booming Brabant agenda. Zelf een tip: Mail naar boomingbrabant@omroepbrabant.nl!

Promo Booming Brabant uitzending 19 januari 2017

Eerste uitzending, donderdag 19 januari

In de eerste uitzending vertelt provinciebestuurder Bert Pauli over de laatste economische cijfers van Brabant. Hoe staat Brabant er anno 2017 economisch voor. Wat zijn de sterke punten van Brabant en waar moeten we meer moeite voor gaan doen? Wat zijn de verwachtingen voor het komende jaar en op de lange termijn?

Zondag 22 januari zendt Omroep Brabant de documentaire 'BrabantDoc: The Rollercoaster Startup' uit. Hierin wordt Oisterwijker August de Vocht gevolgd in zijn -soms bizarre- zoektocht naar kapitaal om zijn start-up idee te financieren. Zijn bedrijf No Food Wasted brengt onder de naam “afgeprijsd” een app die voedselverspilling tegen gaat. Met hem bespreken we de do's and don’ts en de lessen die hij leerde bij het starten van een nieuwe onderneming.

Booming Brabant wordt elke donderdag vanaf 17.55 uur (daarna ieder uur herhaald) en zondag onder andere om 11.30 en 12.30 uur uitgezonden op Omroep Brabant. Ga voor meer informatie naar omroepbrabant.nl/boomingbrabant.

¹ Bron: Newcom Research and Consultancy meting mei 2016

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures