Terug naar actueel

Nieuwe investering in snelle groei Sendcloud

19 november 2020
5fb4e0997a3b8

Foto vlnr: de oprichters van Sendcloud: Bas Smeulders, Sabi Tolou en Rob van den Heuvel

Sendcloud heeft in een Series B-financieringsronde 12,6 miljoen euro opgehaald. De investering wordt gebruikt voor de doorontwikkeling van het platform en een doorbraak op de internationale bezorgmarkt. De ronde werd geleid door AXA Venture Partners, aangevuld met investeringen van de BOM, Bonsai Partners en een lening van de Rabobank.

De kapitaalinjectie wordt onder meer gebruikt om nog eens 200 nieuwe medewerkers te werven om de doelstellingen te realiseren. De investering bouwt daarmee voort op een uitzonderlijk jaar voor Sendcloud. Door de explosieve groei van e-commerce en de uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk groeide het verzendplatform eerder dit jaar al van 120 naar 260 medewerkers. Om ruimte te bieden aan de groei verhuist het bedrijf binnenkort naar het voormalige gemeentelijke stadskantoor in het centrum van Eindhoven.

Alles-in-een

Sendcloud werd in 2012 opgericht om het verzendproces voor webshops te vereenvoudigen met een alles-in-een oplossing. Groeiende pakketvolumes en toegenomen consumenteneisen zorgen nu voor nieuwe uitdagingen. Deze nieuwe investering helpt Sendcloud om meer vervoerders (lokaal en internationaal) aan het platform toe te voegen en de bezorgervaring te optimaliseren, zodat iedere consument die online iets bestelt de gewenste bezorgoptie kan kiezen.

De BOM was al vroeg betrokken bij het bedrijf. Op verschillende manieren.
Robin Franken

Robin Franken, investment manager softtech: “De BOM is al vroeg betrokken geraakt bij Sendcloud. We trekken dus al een tijdje samen op en hebben dan ook zeker ons steentje kunnen bijdragen aan deze nieuwe financieringsronde. Niet alleen door een nieuwe investering te doen, maar ook door de betrokkenheid bij de ontwikkeling van het bedrijf en de samenwerking met de investeerders. Deze nieuwe stap is een belangrijke milestone en biedt de basis voor verdere groei van het bedrijf vanuit Eindhoven. Daar zijn we dan ook erg trots op.”

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures