Terug naar actueel

Protix haalt 45 miljoen financiering op voor opschaling van insectenkweek

16 juni 2017
59437ecf2b630

Protix, Brabantse pionier op het gebied van industriële insectenkweek, ontvangt 45 miljoen aan investeringen van onder andere Aqua-Spark, Rabobank, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en diverse private investeerders. Dit is de tweede mijlpaal van Protix in korte tijd: in januari bundelde de insectenkweker haar krachten met Bühler, de wereldmarktleider in feed- en foodprocessing. Hiermee is Protix ideaal gepositioneerd om marktleider te worden in de opkomende globale insectenindustrie en de ontwikkeling hiervan te versnellen. 

Protix is een hoogtechnologische- en data-gedreven insectenkweker. Diverse reststromen – zoals etenswaren uit de supermarkt die niet meer houdbaar zijn – worden door de technologie van Protix efficiënt omgezet in kwalitatief hoogwaardig eiwit voor de (dier)voedingsindustrie. Het bedrijf levert zo een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de vlees-, vis- en zuivelindustrie. Protix levert momenteel insecteneiwitten aan bedrijven in meer dan tien landen. Protix is in 2009 opgericht door Kees Aarts en Tarique Arsiwalla.

Globally Great - Protix

‘De investeerders, de samenwerking met onze partners en de toenemende vraag van onze klanten maken een groeiversnelling mogelijk”, zegt Kees Aarts, CEO en medeoprichter van Protix. “Met de financiering zullen we een nieuwe kwekerij bouwen in Den Bosch, onze biologische en technische kennis verdiepen en nieuw toptalent aan onze organisatie kunnen binden.”

“Als een van de aandeelhouders van het eerste uur is BOM verheugd met het behalen van deze unieke en belangrijke mijlpalen,” zegt Miriam Dragstra, directeur BOM Capital. “Protix levert een belangrijke bijdrage aan de economie van Brabant en dat zal in de toekomst alleen maar toenemen. Enerzijds direct als grondlegger van een nieuwe duurzame miljardenindustrie, anderzijds indirect als iconisch technologiebedrijf in Smart Food. Ik ben trots dat BOM hieraan mee heeft mogen werken en mee kan blijven werken.”

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures