Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Relement wint eerste Brabant40 Award

Relement wint eerste Brabant40 Award

Runners-up voor de Brabant40 van dit jaar waren AgroExact en VivArt-X. Scy Dye won de publieksprijs met de meeste stemmen van de bijna 3000 deelnemers. Relement krijgt de eerste Brabant40 Award.

Relement is dit jaar de meest succesvolle Brabantse startup die bijdraagt aan het oplossen van een belangrijke maatschappelijke uitdaging. Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) overhandigde de prijs aan CEO Roger Blokland en zijn team voor een publiek van 700 mensen in het Evoluon in Eindhoven, als onderdeel van het jaarlijkse LEVEL UP evenement.

Relement is een Nederlandse pionier in de opkomende industrie van hernieuwbare chemie. Het bedrijf produceert waardevolle en bijzondere biogebaseerde aromaten produceert uit hernieuwbare, niet-eetbare biomassaresten. Een deskundige jury met Janneke Niessen, Ellen den Brabander en een groep Brabantse business developers moest op basis van de input van het publiek de winnaar kiezen uit 40 genomineerden. De nieuwe prijs is bedoeld om de ondernemende en innovatieve geest in de provincie Brabant onder de aandacht te brengen.

Runners-up voor de Brabant40 van dit jaar waren AgroExact en VivArt-X. Scy Dye won de publieksprijs met de meeste stemmen van de bijna 3.000 deelnemers. 
In haar toespraak prees juryvoorzitter Janneke Niessen “de vele bedrijven die een echt probleem oplossen, vertegenwoordigd in de 40 genomineerden. Relement is hier een geweldig voorbeeld van, met een concept dat mogelijk het leven van een miljard mensen gaat beïnvloeden. Dit is waar het bij impactondernemerschap om draait.”

Start-ups

Minister Adriaansens benadrukte het belang van start-ups in een moderne economie. “Ons beleid is gebaseerd op vier pijlers: innovatief zijn, duurzaam zijn, een sterk Nederland ondersteunen in een veerkrachtig Europa en ervoor zorgen dat iedereen kan meegenieten van die bloeiende economie. Start-ups zijn de basis voor al deze pijlers. En hier in Brabant weet je dat dit vooral geldt voor deep tech start-ups.”

Adriaansens voegde toe dat evenementen als LEVEL UP en de Brabant40 awards belangrijk zijn om het start-up ecosysteem te versterken. “Het stelt de community in staat om het prachtige werk dat gaande is te laten zien en te delen.” De Brabant40 award is een nieuwe start-up prijs, ondersteund door de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), Braventure, AgriFood Capital, Brainport Development, Midpoint Brabant, REWIN, Bossche Investerings Maatschappij (BIM) en The Gate.

Tekst: Bart Brouwers, Innovation Origins

Fotos: © Bram Saeys

Deze tekst is eerder gepubliceerd op de website van Innovation Origins