Terug naar actueel

ROM Utrecht Region, Ponooc en BOM investeren EUR 2,5 mln in mobiliteitsplatform Tranzer

3 februari 2023
63dcd208912b6

Deze financiering zal gebruikt worden om het platform verder te automatiseren en de omzet van het bedrijf verder te laten groeien.

Tranzer heeft een ticketing- en betaalplatform ontwikkeld dat reizigers in staat stelt vanuit hun favoriete app, tickets te kopen voor het openbaar vervoer in Nederland én Europa. Het unieke aan het platform van Tranzer is dat je één keer betaalt voor je reis van A naar B, voor alle vormen van vervoer die je onderweg gebruikt.

Sanneke Mulderink van Tranzer: “Wij geloven erin dat plannen, boeken en betalen voor het OV wereldwijd steeds meer geïntegreerd zal worden in een totale reis. Denk hierbij aan het boeken van een hotel of vliegticket waarbij ook de trein of bus naar de eind bestemming direct wordt geboekt. Je hoeft hiervoor dan geen aparte app meer te installeren maar je krijgt het aanbod direct vanuit je favoriete app. Maar wij verwachten ook dat grote wereldwijde planners openbaar vervoer tickets zullen gaan aanbieden in de nabije toekomst. Het is voor zogeheten super apps mogelijk om met Tranzer te integreren via een API of via een portal.”

Grootste van Europa

In de reisplanner OV9292 zijn sinds 2020 tickets van Tranzer beschikbaar voor trein, bus, tram en metro in Nederland. Hierdoor kunnen reizigers naast het plannen van de reis direct tickets kopen en betalen in dezelfde app. Hiermee is Tranzer inmiddels al de grootste aanbieder van openbaar vervoer-tickets in Europa.

Jeffrey Williams van ROM Utrecht Region: “Ondanks nieuwe infrastructuur wordt voorspeld dat files in en rond stedelijke gebieden zullen toenemen. Mobility-as-a-Service biedt hiervoor een oplossing door het gebruik van het openbaar vervoer voor reizigers te vereenvoudigen. Met haar geavanceerde platform en, deskundige managementteam is het in Amersfoort gevestigde Tranzer goed gepositioneerd om van deze trend te profiteren. Wij steunen het bedrijf graag in dit traject.”

De innovatie van Tranzer maakt het makkelijker om je OV-reis te regelen en te betalen vanuit jouw favoriete app. Grote vervoerders in binnen- en buitenland zoals NS, Connexxion, GVB, SNCF en Thalys bieden hun tickets via Tranzer inmiddels al aan. En via Tranzer nemen grote partijen zoals OV9292, KLM en Freenow de diensten van Tranzer al af. Hoogstwaarschijnlijk heb je dus de software van Tranzer al eens gebruikt!

Over Tranzer

Tranzer is een Nederlandse scale-up die in 2016 werd opgericht door Paul Rooijmans en Sanneke Mulderink Tranzer maakt het mogelijk dat vanuit elke app tickets voor openbaar vervoer wereldwijd direct gekocht kunnen worden. Na aankoop verschijnt het ticket in de telefoon en kan direct gereisd worden. Tranzer is nu actief in Nederland, België, Frankrijk en Italië en biedt alle internationale treinen in Europa aan.

Meer weten?

Jwillems bom nl

Jeroen Willems

Senior Investment Manager
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures