Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Samsung als logistieke dienstverlener aan de slag in Tilburg

Samsung als logistieke dienstverlener aan de slag in Tilburg

Samsung, een van ’s werelds grootste elektronicafabrikanten, gaat in Tilburg aan de slag als logistieke dienstverlener. Samsung SDS, een dochterbedrijf van de elektronicagigant, opent een distributiecentrum met een oppervlakte van 31.000 m2 op industrieterrein Loven III.

Het distributiecentrum in Tilburg is het vierde logistieke centrum in Europa dat volledig wordt ingezet voor externe klanten. Wereldwijd is Samsung SDS in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een belangrijke logistieke speler. Zo’n 10 procent van de goederenstroom bestaat inmiddels uit producten van externe klanten.

“Logistiek is cruciaal voor onze bedrijfsvoering”, zegt Robert van der Waal, verantwoordelijk voor de logistieke activiteiten van Samsung SDS in Europa. “Daarom verzorgen we al heel lang ons eigen logistieke proces. De combinatie van jarenlange operationele logistieke ervaring en onze software-ontwikkelkracht zorgt voor oplossingen die het niveau van veel bestaande logistiek dienstverleners overstijgt. Die kennis en kunde stellen we graag beschikbaar aan derden.”

Edwin Zonder, senior projectmanager BOM Foreign Investments was nauw betrokken bij de komst van Samsung SDS naar Tilburg: “We zien steeds vaker dat grote bedrijven uit het Verre Oosten kennis en kunde ter beschikking stellen aan derde partijen. Dat is een mooie ontwikkeling waar we graag aan bijdragen. Dat Samsung SDS heeft gekozen voor Tilburg komt niet echt als een verrassing. De regio Tilburg-Waalwijk is niet voor niets door een vakjury verkozen tot logistieke hotspot van het jaar.” 

Meer weten?