Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

SBMC, High Tech NL en BOM bundelen krachten voor biomedische innovatie

SBMC, High Tech NL en BOM bundelen krachten voor biomedische innovatie

Smart BioMaterials Consortium (SBMC), High Tech NL en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) gaan samenwerken om innovaties in regeneratieve geneeskunde te versnellen. Juliette van den Dolder is aangesteld als kwartiermaker met het doel om de ontwikkeling van productietechnologie voor regeneratieve therapieën te versnellen en om het SBMC-ecosysteem te verbinden met het NXTGEN Hightech programma ‘biomedische productietechnologie’ dat door High Tech NL wordt ondersteund.

“Het opschalen en naar de markt brengen van regeneratieve therapieën kan niet zonder de juiste productietechnologie”, zegt Jan Rietsema, directeur van SBMC. “De ene expertise ligt bij SBMC, de andere bij NXTGEN Hightech. Daarom is het van groot belang dat de ecosystemen rond beide organisaties elkaar goed kunnen vinden. Het nieuwe partnerschap is ook goed nieuws voor bedrijven als LifeTec Group, Vivolta, Stentit en Xeltis, die al samenwerken met SBMC én NXTGEN Hightech.”

"We zien dat de bedrijven binnen ons huidige ecosysteem elkaar al goed weten te vinden, en dat heeft een enorme toegevoegde waarde", vertelt Ingrid Relou, domeintrekker Biomedische Productietechnologie bij NXTGEN Hightech. "De samenwerking met SBMC draagt bij aan de ontwikkeling van nog beter en breder toepasbare productietechnologieën."

“De nieuwe samenwerking is erop gericht het verdienvermogen van Nederland te vergroten”, zegt Willem Endhoven, directeur van High Tech NL. “Dat sluit goed aan bij het doel van het Nationaal Groeifonds, de belangrijkste geldschieter van SBMC en NXTGEN Hightech.”

“Met de inbedding van het kwartiermakerschap bij de BOM dragen we graag bij aan het project met onze kennis en ons netwerk” zegt Chantal Dietvorst, Managing Director Ecosystems Development bij de BOM. “Beide ecosystemen hebben een stevige verankering in Brabant. Door innovatie-ecosystemen te versterken en verschillende partijen te verbinden, zorgen we er samen voor dat nieuwe innovaties en bedrijvigheid nog sneller vooruitgang kunnen boeken.”

Groepsfoto vlnr: Juliette van den Dolder, Kwartiermaker Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Jan Rietsema, Directeur SBMC, Chantal Dietvorst, Managing Director Ecosystems Development Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Ingrid Relou, Domeintrekker Biomedische Productietechnologie NXTGEN Hightech, Thomas van Erp, beleidsadviseur innovatie Provincie Noord Brabant en Willem Endhoven, directeur van High Tech NL,

Groepsfoto vlnr: Juliette van den Dolder, Kwartiermaker Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Jan Rietsema, Directeur SBMC, Chantal Dietvorst, Managing Director Ecosystems Development Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Ingrid Relou, programma manager NXTGEN Hightech, Thomas van Erp, beleidsadviseur innovatie Provincie Noord Brabant en Willem Endhoven, directeur van High Tech NL,