Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

SCIL Nanoimprint Solutions verzelfstandigt van Philips en haalt meer dan € 10 miljoen op

SCIL Nanoimprint Solutions verzelfstandigt van Philips en haalt meer dan € 10 miljoen op

SCIL Nanoimprint Solutions (SCIL) kondigt met trots aan dat het een succesvolle investeringsronde heeft afgesloten onder leiding van imec.xpand, samen met Invest-NL, RSBG Ventures en Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Deze cruciale investering markeert eveneens de oprichting van SCIL als een spin-out van Philips. SCIL richt zich op het bevorderen van oplossingen die high-tech industrieën in staat stellen om kleinere, efficiëntere fotonische en elektronische apparaten te realiseren. SCIL zal de investering gebruiken om de wereldwijde uitrol van hun baanbrekende nano-fabricageapparatuur en materialen te versnellen.

SCIL heeft een voortrekkersrol gespeeld in de innovatie van apparatuur voor de miniaturisatie van fotonische apparaten en halfgeleiders, gebaseerd op technologie ontwikkeld door Philips Research. De nano-imprint lithografie apparatuur en materiaal maken een hoge-volume en lage-kosten productie mogelijk van eindproducten zoals AR-smartbrillen, lasers, biosensoren en metalenzen voor smartphones en andere consumentenelektronica.

Binnen Philips is SCIL uitgegroeid tot een gevestigde speler met een sterke klantenbasis. Met deze groeifinanciering lanceert SCIL als een onafhankelijke spin-out om hun bedrijf verder op te schalen en hun positie als marktleider te versterken.

Deze investeringsronde onderschrijft een gedeeld geloof in de potentiële impact van SCIL Nanoimprint Solutions' technologie en zal aanzienlijk bijdragen aan onze groei en succes. Rob Voorkamp, CEO - SCIL Nanoimprint Solutions

“Wij zijn trots om imec.xpand, Invest-NL, RSBG Ventures en Brabantse Ontwikkelings Maatschappij als aandeelhouders en strategische partners te hebben in deze spannende fase van onze ontwikkeling. Zij bieden niet alleen financiële ondersteuning, maar ook strategische inzichten en een schat aan ervaring in het stimuleren van technologische innovatie. Deze investeringsronde onderschrijft een gedeeld geloof in de potentiële impact van SCIL Nanoimprint Solutions' technologie en zal aanzienlijk bijdragen aan onze groei en succes,” zei Rob Voorkamp, CEO van SCIL Nanoimprint Solutions.

Lead investeerder imec.xpand Tom Vanhoutte voegt toe: “Nanotechnologie is een van de sleutelaandrijvers van innovatie in Nederland. SCIL is uitstekend gepositioneerd voor internationale groei in de snelgroeiende markt van nanoimprint toepassingen, ondersteund door een robuuste intellectuele eigendoms- en patentportefeuille. Wij zijn verheugd om samen met Invest-NL, RSGB, en BOM in dit bedrijf te stappen.”

Meer weten?