Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

SparkNano haalt 5,5 miljoen op om transitie naar een duurzame energietoekomst te versnellen

SparkNano haalt 5,5 miljoen op om transitie naar een duurzame energietoekomst te versnellen

Het Eindhovense SparkNano verkrijgt een vervolginvestering van Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). De investering maakt deel uit van een kapitaalinjectie van in totaal € 5,5 miljoen. Andere investeerders zijn Air Liquide Venture Capital, Somerset Capital Partners, Invest-NL en bestaande aandeelhouders Innovation Industries en TNO.

SparkNano, een TNO spin-off, ontwikkelt en levert Spatial Atomic Layer Deposition (Spatial ALD) technologie waarmee zij een bijdrage levert aan de versnelling van duurzame energieoplossingen. Middels deze technologie draagt zij bij aan een efficiëntere productie van o.a. een nieuwe generatie electrolysers voor de productie van groene waterstof, brandstofcellen, batterijen en zonnecellen. De nieuwe financiering stelt SparkNano in staat haar ontwikkeling te versnellen op weg naar een toekomst waarin energie op een duurzame manier wordt opgewekt, opgeslagen en omgezet.

“Bij SparkNano zijn wij ervan overtuigd dat onze technologie een bijdrage kan leveren aan de transitie naar een duurzame energietoekomst. We zijn verheugd dat deze overtuiging wordt gedeeld door onze nieuwe en bestaande investeerders”, aldus Huib Heezen, CEO van SparkNano. “SparkNano kijkt ernaar uit om de nauwe samenwerking met haar partners verder uit te bouwen. Deze samenwerking, onze positionering in het Brabantse hightech ecosysteem en de ruime ervaring en expertise op gebied van machinebouw en ALD-technologie zijn van cruciaal belang voor onze productontwikkeling.”

SparkNano secures further funding to scale

SparkNano secures further funding to scale

Lees volledige persbericht

Meer weten?