Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Studenteninvesteringsfonds haalt 4 ton op bij BOM en Brabantse onderwijsinstellingen

Studenteninvesteringsfonds haalt 4 ton op bij BOM en Brabantse onderwijsinstellingen

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Technische Universiteit Eindhoven en Tilburg University (namens Starterslift Investments fonds) hebben gisteren bekend gemaakt dat zij 400.000 euro investeren in het studentenfonds Round One Ventures. Het studentenfonds financiert studenten start-ups in de provincie Noord-Brabant.

De investering werd bekend gemaakt tijdens het eerste gezamenlijke alumni evenement van Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Tilburg University op maandagavond 3 april. Ruim 400 ondernemende alumni waren aanwezig bij de bekendmaking door Wim van de Donk (rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University), Frank Baaijens (rector magnificus Technische Universiteit Eindhoven) en Marc Jansen (Head of Capital Brabantse Ontwikkelings Maatschappij).

Investering

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij investeert €200.000,- en de TU/e investeert €100.000,-. Nog eens € 100.000,- wordt ingebracht vanuit het Starterslift Investments fonds waar Tilburg University, Avans Hogeschool en Breda University of Applied Sciences aandeelhouder van zijn. Zo ontstaat een brede basis van samenwerking voor de hele provincie Noord-Brabant en vanuit zowel het wetenschappelijk- als hoger onderwijs. Deze partijen investeren omdat ze het belang van studenten start-ups in de regio ondersteunen en zo het goede voorbeeld willen geven dat anderen kunnen volgen.

De investering markeert een belangrijke mijlpaal voor het studentenfonds dat tot nu toe vooral private investeerders aantrok. Doel van het fonds is om een bedrag van 2.5 miljoen euro binnen te halen. Met het geld investeren zij in studentenstart-ups in een vroege fase. “We zijn ontzettend trots dat de universiteiten, waar wij zelf onze studie zijn begonnen, geloven in onze missie”, aldus Round One oprichter en voorzitter Jur van Bergen. “Ons doel met de oprichting van het fonds is om innovatie, bedacht in de collegebanken, tot realiteit te brengen. Dit doen we door de jonge ondernemers te helpen met financiering, netwerk en begeleiding.”

Met deze investering laten we zien hoe belangrijk vroege-fase-financiering is. Er zijn kansen te over in deze regio en daarom is het zo belangrijk om die vroeg te signaleren. Brigit van Dijk-van de Reijt, CEO BOM

Ondernemerschap

Voor onderwijsinstellingen is valorisatie, oftewel het maken van impact door het benutten van kennis voor maatschappelijke vraagstukken een derde wettelijke taak naast onderwijs en onderzoek. De regio Noord-Brabant is een regio met een ongekend potentieel aan kennis, innovaties en commerciële mogelijkheden. En een regio waar vele startups ontstaan die oplossingen realiseren voor uitdagingen waar onze maatschappij in de huidige tijd voor staat. Tijdens het evenement hebben de aanwezige alumni, onderwijsinstellingen, de BOM en Round One gezamenlijk een boost gegeven aan kansrijk nieuw ondernemerschap door studenten.

Eerste ‘Startup Night’ van TU/e en Tilburg University

Alumni kunnen met hun kennis, ervaring en netwerk een grote bijdrage leveren aan ambitieuze studenten die de economie van de toekomst vormgeven met startups. Precies om deze redenen brachten beide universiteiten op maandag 3 april de ondernemende alumninetwerken samen. Tijdens de avond was er ruimte voor het uitwisselen van kennis, discussie en de mogelijkheid tot netwerken. Verbinden, kennis en ervaringen delen, netwerken en de nieuwe generatie ondernemers ondersteunen waren de ingrediënten van deze avond. Deze eerste editie vond plaats bij de Technische Universiteit in Eindhoven, de editie van 2024 vindt plaats bij Tilburg University.

Over Round One Ventures

Round One is opgericht door een groep studentondernemers uit Eindhoven, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Het fonds onderscheidt zich door vroeg te investeren in jonge (studenten) start-ups met als doel studenten te ondersteunen in hun eerste stappen als ondernemer. Het dagelijks bestuur van het fonds is in handen van een groep studenten die zich naast hun studie vrijwillig inzetten om het ondernemersklimaat voor deze groep te verbeteren.


Voor meer informatie:

Contact

Round One Ventures: Bob van der Meulen en Cas Verstappen +31 6 46 787 722

BOM: Marc Jansen, 06-52633676

Starterslift Investments: Edward van de Pol, 06-14834766

Tilburg University: Imre van der Meulen 06 52398030

TU/e
: Charlotte van den Heuvel – Triantafyllidis, 06-28782894