Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Tilburg bruist! SodaStream opent grootste Europese fabriek in Brabant

Tilburg bruist! SodaStream opent grootste Europese fabriek in Brabant

TILBURG – Op 5 oktober 2021 opende bruiswatermerk SodaStream, onderdeel van PepsiCo, haar grootste Europese fabriek in Tilburg, Brabant. In de 40.000m2 grote fabriek zullen jaarlijks miljoenen bruiswaterapparaten, afkomstig van de belangrijkste productiecampus in Israël, verpakt en gedistribueerd worden. Hiermee zet het bedrijf een nieuwe stap om de manier waarop de wereld drinkt te veranderen.

De uitbreiding van de Europese productie- en logistieke faciliteiten is noodzakelijk om te voldoen aan de snel groeiende vraag naar de producten van SodaStream in Europa, vooral in de Benelux, waar het bedrijf de afgelopen jaren een opmerkelijke groei heeft doorgemaakt vanwege de focus op het vermijden van plastic afval voor eenmalig gebruik. Vanuit deze locatie in Tilburg kan het bedrijf al haar Europese markten vanuit een centraal punt bevoorraden, waardoor de CO2-uitstoot wordt geminimaliseerd.

Tijdens de officiële openingsceremonie benadrukte SodaStream CEO Eyal Shorat hoe belangrijk deze nieuwe stap voor SodaStream is: “Wij willen de manier waarop de wereld drinkt veranderen. Als merk zijn we constant aan het kijken hoe we onze CO2-uitstoot op alle gebieden kunnen minimaliseren. Door deze fabriek in het logistieke hart van Europa te openen komen we weer een stukje dichterbij ons doel.”

Naast de focus op Saving the Planet koestert het Israëlische bedrijf gelijkheid en diversiteit als belangrijkste speerpunten. Dit komt ook tot uiting op de werkvloer: het bedrijf is de nummer 1 werkgever in Israël van minderheden met verschillende achtergronden. Verder is 40% van het management van SodaStream vrouw.

Het NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency), de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en de gemeente Tilburg hebben het bedrijf ondersteund in dit proces. Eelko Brinkhoff, Director Foreign Investments & International Trade van de BOM zegt: “SodaStream is een toonaangevend bedrijf en we zijn erg blij met deze uitbreiding in onze regio. Naast de investering en werkgelegenheid, loopt het bedrijf voorop als het gaat om duurzaamheid, CO2

Overhandiging welkomstgeschenk v.l.n.r. Gabriel Shiterit - Site manager SodaStream, Guido Leestemaker - Projectmanager Foreign Investments BOM, Eelko Brinkhoff - Manager Foreign Investments & International Trade BOM,  Marc Glaudemans - directeur en lid van de directie van de Provincie Noord-Brabant

Meer weten?

Foto van Eelko Brinkhoff

Eelko Brinkhoff

Managing Director Foreign Investments & International Trade and member MT