Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Wereldprimeur tijdens Virtual Game Night Effenaar: full-body VR game

Wereldprimeur tijdens Virtual Game Night Effenaar: full-body VR game

Op 28 april a.s. organiseert de Effenaar in samenwerking met VRee de eerste Virtual Game Night. Op deze avond zal het publiek voor de eerste keer de kans krijgen om het VR spel VRisb te spelen. VRisb maakt gebruik van het VRee platform, die het mogelijk maakt om met je hele lichaam in de virtuele wereld te verschijnen en met anderen in een virtuele arena kunt spelen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de in Eindhoven ontwikkelde technologie van het bedrijf VRee. Als speler trek je een pak en handschoenen aan, en zet je een VR bril op. Het VRee platform zorgt er vervolgens voor dat je als speler in de virtuele arena stapt, waar je VRisb, gebaseerd op het ‘echte’ frisbee’, kan spelen met drie andere spelers. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk targets te raken, en daarmee een hogere score dan je tegenstander te halen. Ook kan de speler drie ‘power-ups’ kiezen, die het spel een leuke extra twist geven. 

Omstanders hoeven zich volgens Jos Feijen, directeur van de Effenaar, niet te vervelen. “De virtuele arena is zowel op beeldschermen in de zaal als op smartphone en tablet volgen. De toeschouwer kan op deze manier zijn/haar team steunen door ratings te geven, die weer zorgen voor extra power-ups in het spel.”

Het evenement is een spannend moment voor VRee, want dit is namelijk de eerste keer dat het platform terugkoppeling kan verwachten van het publiek. “Dit is een belangrijke eerste stap voor VRee richting het faciliteren van ons platform voor events, arcade halls en voor eSports toernooien, zegt Andy Lürling, CEO van VRee. “De game die we nu laten zien is VRisb van het eveneens uit Eindhoven afkomstige Pillow’s Willow VR Studios. In de nabije toekomst zullen meer spellen volgens, zoals tennis. Daarnaast zal ons platform ook shooters als bijvoorbeeld Call of Duty gaan ondersteunen, waarbij je met je hele lichaam in de game tegen andere gamers op de wereld kunt spelen.” Menno Bischops, CTO van VRee vult aan: “Het platform zal ook toepassingen rondom kunst en cultuur gaan ondersteunen.”

Volgens Jos Feijen past deze avond helemaal in het Smart Venue programma dat de Effenaar op dit moment uitrolt. “Smart Venue is een initiatief waarmee we de Effenaar het poppodium combineert met een laboratoriumfunctie. Hiermee laten we zowel de artiesten als publiek kennis maken met de nieuwste technologieën.” 

Naast de primeur van de VRisb ervaring zullen ook een aantal andere demo’s/sneak previews van Nederlandse VR spellen uit te proberen zijn op HTC Vive en Oculus Rift opstellingen, waaronder het door RTL’s Bright TV verkozen Best Dutch VR Game Pillow’s Willow.

De Virtual Game Night vindt plaats van 19 uur tot 22.30 uur in de grote zaal van de Effenaar. Kaartverkoop en het inschrijven voor het spelen van VRisb start aanstaande zaterdag om 10.00u via de website van de Effenaar.  

Meer weten over VRee of Virtual Reality?