Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

XPLUS Consulting breidt uit naar Breda

XPLUS Consulting breidt uit naar Breda

XPLUS, een van de snelst groeiende management consulting bedrijven in Europa, heeft een kantoor in Breda geopend. Het bedrijf, met vestigingen in Luxemburg, België en Frankrijk, wil in de toekomst ook verder uitbreiden naar Scandinavië.

Snelle groei

XPLUS Consulting is in 2011 gestart vanuit Luxemburg en is momenteel een van de snelst groeiende Europese management consulting bedrijven. Het bedrijf is gespecialiseerd in bedrijven futureproof te maken, als strategische partner bij digitale transformatie. Hun aanbod is opgebouwd rond bedrijfsarchitectuur, strategie, technologie, digitale transformatie, programma- en veranderingsbeheer. In totaal werken er meer dan 85 consultants bij hun vestigingen in Luxemburg, België, Frankrijk en nu ook Nederland.

Directeur Nederland John Immerzeel was betrokken bij het opzetten van de eerste Nederlandse vestiging. Immerzeel: “REWIN heeft ons daarbij prima geholpen. Niet alleen bij de locatiekeuze, waarbij we gekozen hebben voor huisvesting in een business center in Breda, maar ook bij de  oprichting van een Nederlandse Entiteit.”

Netwerk

Wim Vochten is blij met het netwerk van REWIN . “REWIN heeft ons daarnaast in contact gebracht met een lokale accountant om ook de internationale structuur te bekijken en de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) en NFIA (Netherland Foreign Investment Agency) zijn ook ingeschakeld. Zij  hebben geholpen met het in kaart krijgen van subsidiemogelijkheden.” Maar daar blijft het niet bij. “We trekken nu ook samen met de BOM op om te kijken of zij ons kunnen introduceren bij interessante relaties uit hun netwerk.”

Meerwaarde

Wethouder Boaz Adank is blij met de komst van XPLUS. “Als gemeente zijn we bezig met een marktverkenning van de sector kennisdiensten. De komst van XPLUS Consulting onderschrijft dat  kennisdiensten een meerwaarde vormen voor de regio en dat Breda hen een gunstig vestigingsklimaat biedt.” Bij de vestiging in Breda zullen circa 10 consultants werkzaam zijn. Immerzeel: “Deze nieuwe medewerkers moeten beschikken over heel specialistische kennis. Ze worden speciaal voor de vestiging in Breda geworven maar zullen niet alleen regionaal maar landelijk worden ingezet.”

Meer weten?