Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
BOM 40 jaar!
Contact

Bom 40 jaar

Van Enabling Growth tot Catalyzing Change

Philips vertrok naar de lagelonenlanden, DAF zat in zwaar weer en het spook van werkloosheid greep​ om zich heen. Brabant bevond zich veertig jaar geleden in een diepe economische crisis. Alle reden om op aandringen van de vakbeweging in 1983 de BOM op te richten.​ Vier decennia later is Noord-Brabant de tweede en snelst groeiende economie van Nederland. Een resultaat waar we als ontwikkelingsmaatschappij ons steentje aan hebben bijgedragen. En, dat mag worden gevierd!

In 2023 bestaat de BOM 40 jaar. ​Enabling Growth werd Catalyzing Change.​ BOM werd een voorvechter van de economische transitie en we zijn nog lang niet klaar.

Een robijnen jubileum

Iconisch voor ons jubileum is de robijnen variant van onze driehoek uit het logo. Symbool voor onder meer duurzaam, sterk, fonkelend en veertig jaar! Gedurende het jubileumjaar zul je dit logo in verschillende uitingen zien terugkomen. Zo is het logo op onze website aangepast, staat er onder onze mails een nieuwe digitale handtekening en gaan we het tijdens evenementen als landmark gebruiken.

Jubileumeditie podcastserie Impactvol ondernemen

Ook de podcastserie Impactvol ondernemen in Brabant krijgt een robijnen randje. Roelof Hemmen maakte een vierluik van interviews met de CEO’s van Brabantse bedrijven die zich onderscheiden door zowel hun buitengewone maatschappelijke impact als hun uitzonderlijke groeipotentieel.

Carbyon: doorbraak in CO₂ opvangtechnologie
Protix: insectenkweker met reuzenambitie
Salvia BioElectronics: “pacemaker” tegen chronische migraine
SMART Photonics: chippionier met lichtsnelheid