Contact
VDL:  "De Verenigde Staten biedt enorme kansen voor Brabantse ondernemers"

Onder de rook van Atlanta, het belangrijkste industrie-, handels- en financiële centrum van het zuidoosten van de Verenigde Staten, heeft de VDL Groep onlangs haar eerste productiefaciliteit in Noord Amerika geopend. De VDL Groep had al vijf bestaande verkoop en engineerings locaties verspreid over de Verenigde Staten. Ondanks de dreiging van een handelsconflict is de Verenigde Staten nog altijd "The land full of opportunities" voor Nederlandse bedrijven die hun vleugels willen uitslaan, vindt Simon Bambach, Senior Vice President van de VDL Groep. Bambach reist binnenkort mee met een delegatie van Brabantse bedrijven naar de The International Manufacturing Technology Show, die van 10 tot 15 september wordt gehouden in Chicago.

De opening van de nieuwe productiefaciliteit is vooral bedoeld om tegemoet te komen aan de wensen van een groeiende groep Nederlandse klanten van VDL, die de stap naar de Verenigde Staten willen maken. Bambach: “De orderportefeuille is hierdoor al goed gevuld. Ook Amerikaanse bedrijven zien de voordelen van lokale productie en assemblage van hoogwaardige onderdelen, met een kwaliteit en leverbetrouwbaarheid die VDL eigen is, in haar Europese en Aziatische vestigingen."

“Ondanks de protectionistische maatregelen merken we dat Nederlandse bedrijven zich snel thuis voelen op de Amerikaanse markt en eigenlijk ook wel een streepje voor hebben. Bij de opstart van de nieuwe locatie zijn we geweldig geholpen door de gouverneur van Georgia. Overigens vanuit een goed begrepen eigen belang. Nederland behoort tot de grootste buitenlandse investeerders in de Verenigde Staten. Alleen al in Georgia bieden Nederlandse bedrijven werkgelegenheid aan meer dan 7.500 werknemers.”

“Ongeacht het huidige politieke klimaat: de Amerikaanse markt behoort tot de grootste economieën ter wereld en staat open voor slimme technologie uit Brabant. Nederlandse ondernemers willen de culturele verschillen nog wel eens onderschatten. Maar als je goed voorbereid bent en je verhaal echt op orde hebt, biedt de Verenigde Staten enorme kansen.”

Samenwerken staat aan de basis van ons succes. Elkaar helpen door kennis en netwerken te delen is voor mij een belangrijke reden om deel te nemen aan de reis die de BOM organiseert naar de IMTS in Chicago." Simon Bambach, Corporate V.P. North America - VDL Groep

Meer weten?