Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact

Landeninformatie China

Waarom China?
China is immens. Het is groot, druk, ambitieus, verrassend, rijk & arm, spannend en intrigerend. China is in oppervlakte 220 keer groter dan Nederland. Er zijn meer dan 160 steden met meer dan een miljoen inwoners. En China is na de VS de grootste economie ter wereld. Iedere provincie, regio of stad kan al een afzetmarkt op zich zijn, met grote welvaart- en koopkrachtverschillen, gedragscodes, regels en gebruiken. Als opkomende markt biedt China in commercieel opzicht veel kansen voor Nederlandse bedrijven. Er zijn genoeg redenen om te investeren, maar een goede voorbereiding en een hoge dosis geduld zijn essentieel om te slagen. China is een economische grootmacht, maar kent zeker nog geen transparante markteconomie. Het land staat bekend om haar moeilijk toegankelijke en complexe markt.

Brabant zet voor haar bedrijfsleven in op de kansrijke provincie Jiangsu. Een zeer kansrijke regio in het achterland van Shanghai met meer dan 80 miljoen inwoners. Een regio met een sterke economie, hoogtechnologische kennis en breed gedragen innovatiestrategie. Er is een duidelijke parallel met Brabant. Jiangsu beschikt over een solide basis en grote capaciteit voor de industrie. In de afgelopen vijfentwintig jaar hebben beide provincies een goede relatie opgebouwd, waardoor Brabantse bedrijven zeer welkom zijn in Jiangsu en kunnen meeliften op het reeds opgebouwde netwerk daar.

Brabant zet in de relatie met Jiangsu in op de sectoren Agrifood - Hightech en Life Sciences & Health.

Brabant heeft bewust gekozen voor samenwerking met de provincie Jiangsu om het maximale te bereiken voor Brabantse ondernemers. Belangrijke redenen hiervoor zijn:
- Jiangsu’s gunstige ligging, groeiende economie
- Groeiende middenklasse
- Ruim aanbod aan hoogopgeleid personeel

Bovenal heeft Brabant een lange en bijzondere relatie opgebouwd met de regionale overheden. De regio's hebben sinds 1994 een zusterrelatie en sinds 2011 is Brabant permanent vertegenwoordigd in Nanjing door een medewerker bij het Netherlands Business Support Office die de Brabantse belangen in de provincie Jiangsu behartigt. Dankzij zijn kennis van de lokale taal en cultuur en een uitgebreid netwerk, kan deze Brabant-vertegenwoordiger zorgen voor verbindingen tussen beide provincies en bedrijven uit beide regio’s.

Meer weten?

We werken nauw samen met RVO (Rijksvoorlichtingsdienst Ondernemen), de ambassade, consulaat-generaal en het NBSO (Netherlands Business Support Office).

Op deze pagina van RVO vind je nog meer specifieke informatie en tools voor zakendoen in en met Zuid-Duitsland.

In samenwerking met RVO en NLinBusiness biedt de BOM onderstaande praktische informatie aan met ondernemerstips, informatie over gebruiken en regelgeving, een agenda van actuele evenementen en een overzicht van relevante publicaties aan ondernemers die deze markt willen betreden.