Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact

Landeninformatie Frankrijk

Waarom Frankrijk?
Frankrijk is de 3e handelspartner van Nederland en een aantrekkelijk land om zaken te doen. Voor de belangrijkste sectoren in Brabant biedt Frankrijk veel mogelijkheden in:
- High Tech Systems and Materials
- Agrofood Technology
- Life Sciences and Health
- Circular economy (water, renewable energy, reuse of materials)

Verschillende redenen hiervoor zijn:

Innovatief:
Net als in Brabant wordt er in Frankrijk heel hard gewerkt aan innovaties en staan ze open voor (langdurige) samenwerking met bedrijven en instituten die innovaties in de bovenstaande sectoren kunnen versnellen. Om innovatie te bevorderen is er een infrastructuur van Pôles (innovatieve ecosystemen) opgezet waar bedrijven, onderzoeksinstituten en overheid samenwerken.

Economisch interessant:
Frankrijk heeft 1 van de grootste economieën van de wereld en is de 2e grootste economie van Europa. Samen met Duitsland zorgt Frankrijk voor de basis van de Europese unie.

Technologisch ontwikkeld:
Frankrijk heeft technologische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. In de Pôles werken Franse bedrijven en instituten samen met buitenlandse partners. Gerenommeerde Franse wereldspelers als Renault, Biomérieux, Airbus en Danone jagen innovatie aan. Omdat de Franse industrie duurzamer, digitaler en competitief moet blijven gaan Franse bedrijven gerichte samenwerkingen met buitenlandse partners aan. Er zijn dan ook veel mogelijkheden om aan te haken.

Er is al veel export naar Frankrijk, maar ook veel vestiging vanuit Brabant in Frankrijk. Het is niet voor elk bedrijf even makkelijk om in Frankrijk de markt te betreden.

Meer weten?