Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact

Landeninformatie Verenigde Staten

Waarom de Verenigde Staten?
De Verenigde Staten, het land waar de krantenjongen miljonair kan worden, het land van “the American Dream”. Het land van groot, groter, grootst. Het land van de ondernemer, die kansen creëert en pakt. Welke mooie kansen biedt dit enorme land aan Brabantse ondernemers met innovatieve ideeën en doorzettingsvermogen om het te maken in het land van “the greatest”?

Al decennia lang zijn de Verenigde Staten toonaangevend en van alle markten thuis. De Verenigde Staten behoren nog steeds tot de grootste economieën ter wereld. Andere zaken die Nederlanders aanspreken van de Verenigde Staten zijn de transparante zakelijke cultuur en de snelheid waarmee samen resultaat geboekt kan worden. Dat zijn belangrijke redenen voor uitbreiding naar een Westerse markt met meer dan 300 miljoen mogelijke consumenten!

De Mid-West is een regio in de Verenigde Staten die volgens de Amerikaanse federale overheid bestaat uit de volgende staten: Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, North Dakota, Ohio, South Dakota en Wisconsin. Eigenlijk bestaat de Midwest uit twee regio’s die vroeger bekend stonden als ‘the Northwest Territory’ (ook ‘Old Northwest’ genoemd) en ‘the Great Plains’.

De Mid-West kent enkele belangrijke voordelen ten opzichte van andere populaire regio’s in de Verenigde Staten, zoals New York en Californië. Voordelen van de Mid-West zijn:
- Aanpakkersmentaliteit vergelijkbaar met de Brabantse manier van denken en doen;
- Over het algemeen lagere vestigingskosten voor een bedrijf;
- Lagere arbeidskosten;
- Lagere overige operationele kosten;.
- Minder scherpe concurrentie omstandigheden.

Eén van de andere aantrekkelijke aspecten van de Midwest is dat de ‘Mid- Westerner’ qua karakter en instelling het beste bij de nuchtere Nederlandse (Brabantse) mentaliteit past in vergelijking met de wat meer opgeklopte atmosfeer die heerst in de regio van Boston, New York en Philadelphia. De ‘Midwesterner’ is over het algemeen rustiger en staat wat meer met beide benen op de grond. Bovendien werken ze ook graag in een “collaborative culture” met een samen-staan-we-sterk(er)-mentaliteit, net zoals Brabanders.

Tot slot heeft de Mid-West een gunstige geografische ligging midden in het land, waardoor de gehele Verenigde Staten gemakkelijker vanuit één locatie aangestuurd kan worden.

Meer weten?

We werken nauw samen met RVO (Rijksvoorlichtingsdienst Ondernemen), de ambassade, consulaat-generaal en het NBSO (Netherlands Business Support Office).

Op deze pagina van RVO vind je nog meer specifieke informatie en tools voor zakendoen in en met Zuid-Duitsland.

In samenwerking met RVO en NLinBusiness biedt de BOM onderstaande praktische informatie aan met ondernemerstips, informatie over gebruiken en regelgeving, een agenda van actuele evenementen en een overzicht van relevante publicaties aan ondernemers die deze markt willen betreden.