Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact

ACE: Accelerating the home care innovation ecosytem of the future in the north sea region

Momenteel heeft 1/5 van de huishoudens in de EU professionele zorg nodig. Het zorgsysteem en medische faciliteiten kunnen dit toenemende aantal gebruikers van zorg niet aan, zeker gezien het personeelstekort. ACE versnelt (adoptie van) innovaties die aansluiten bij de behoeften.

De EU ondergaat een demografische verandering, 20.8% van de populatie is 65+ jaar of ouder. In de ‘North Sea Region’ gaat het om nog een groter percentage en in de toekomst zal dit alleen nog maar meer toenemen. Vooralsnog is uitwisseling onder stakeholders over innovaties en best practices beperkt.

Doel:

Om de richting voor de ‘home care of the future’ te bepalen, is het belangrijk om verschillende partijen centraal te stellen in het project: (thuis)zorgleveranciers, innovators (bedrijven), de eindgebruikers, onderzoek en publieke organisaties. In andere woorden, het hele ecosysteem moet aanwezig zijn in het consortium. Dit is het doel van ACE, met een unieke aanpak die niet alleen innovatie probeert te versnellen, maar ook transnationale uitwisseling van kennis in de North Sea Region.


Resultaten:

Het project ACE ondersteunt het ‘home care ecosystem’ in de NSR, waarbij het stimuleren van innovaties die het langer zelfstandig thuis wonen van zorggebruikers mogelijk maken centraal staat. NSR innovaties kunnen wearbles, e-health, domotica en meer zijn. ACE omvat een (digitale) community van meer dan 350+ stakeholders, heeft als doel 30+ innovaties op te schalen naar een hoger TRL niveau, waarmee ze (beter) aansluiten bij de behoefte van de doelgroep en aanpassingen te suggereren voor in de dagelijkse praktijk van 150+ NSR thuiszorg leveranciers.

Medegefinancierd door het Interreg North Sea Programme tussen 2023 en 2026, verwelkomt ACE senioren, zorgverleners en oplossingsontwikkelaars bij het project om pioniers te zijn van dit snel evoluerende zorgsysteem.

Bezoek hier de ACE Interreg North Sea-website. https://www.interregnorthsea.eu/ace


De partners:

Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV (NL)

BOM Brabantse Ontwikkelings maatschappij (NL)

RISE Research Institutes of Sweden (Zweden, Lead partner)

Innovation Skane (Zweden)

Höganäs Omsorg (Zweden)

Aarhus Kommune (Denemarken)

Vesthimmerlands Kommune (Denemarken)

ESN European Social Network (België)

Thomas More University Living and Care Lab (België)

Boone NV PRoF (België)

Biotech Sante Bretagne (France) CoWork’Hit Innovation Centre (France)

TUHH Technische Universtät Hamburg (Duitsland)