Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact

Patch Factory Project

Oktober 2022 - december 2025

Het patch factory project betreft het optuigen van een productielijn voor medische patches in Brabant.

Patches
Flexibele, ultradunne draagbare apparaten, of de 'slimme huid' of 'huidpleisters' maken real-time teledetectie van gezondheid en welzijn en interventie (therapie) mogelijk. Deze nieuwe apparaten worden onmisbaar in de hele zorgcyclus, van preventie tot diagnose en therapie, voor consumenten, patiënten, artsen en onderzoekers.

Samenwerking
In het project zal TNO (vertegenwoordigd door het Holst Centre in Eindhoven) samenwerken met 3 innovatieve MKB-bedrijven, TracXon BV, Salvia BioElectronics BV en Elitac Wearables BV en met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

De patchfabriek De ontwikkeling van de patchfabriek draagt bij aan de gezondheidstransitie, die zich richt op de overgang naar een efficiënter gezondheidszorgsysteem waar mensen oud worden en tegelijkertijd hun gezondheid en welzijn in stand houden door middel van preventieve actie met behulp van een gepersonaliseerde en participatieve aanpak. Zo draagt de ontwikkeling bij aan de volgende uitdagingen die in de RIS3 worden beschreven: preventie, personalisatie en participatie. Het project versterkt de positie van Zuid-Nederland als technologisch centrum en cultiveert duurzame productietechnologie 'made in Europe'. De betrokken bedrijven maken een economische en technologische groei door en het project zorgt voor kennisvergroting en bedrijvigheid in de regio.

Patch Foundry - OPZuid 2021-2027

Patch Foundry - OPZuid 2021-2027

Flexible, ultra-thin wearable devices, or the ‘smart skin’ or ‘skin patches’ allow for real-time remote sensing of health and wellness and gets indispensable across the care cycle, from prevention to...

Lees verder op OPZuid 2021-2027