Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact

Startup Ecosysteem Dashboard Noord-Brabant

Startups en scaleups zijn een essentiële motor voor de duurzame economische groei van morgen in de provincie Noord-Brabant.

Startups hebben een startup ecosystem nodig om goed te gedijen. Met het startup ecosysteem dashboard geven Braventure en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) een inkijkje in het levendige en bruisende Noord-Brabantse ecosystem. Een dashboard boordevol data over funding, werkgelegenheid en investeringen. In dit dashboard is uitgegaan van het Dealroom dataplatform, die verrijkt is met bronnen van de lokale partners. Deze dataset is niet perfect; we halen startups met minder dan 3 medewerkers eruit en maken onderscheid tussen de VC-gefunde startups ('confirmed') en de overige startups waar deze informatie niet van bekend is. Deze indeling wordt in de volgende versies van het dashboard verder verbeterd.

Het Start-up Ecosysteem Dashboard is een initiatief van

Start-up Development Report 2021

95 procent van de Nederlandse start-ups groeit inconsistent. Daarmee ontwikkelen ze zich minder snel dan mogelijk is. Dat is één van de inzichten uit het Start-up Development Report 2021. De onderzoekers pleiten in het rapport voor meer aandacht voor consistente groei op alle aspecten van de bedrijfsvoering: de klantrelatie, de productontwikkeling, het businessmodel en de ontwikkeling van het team.

Download hier het volledige rapport